• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Nar-der Olağan Kongresi Yapıldı

Nar-der Olağan Kongresi Yapıldı
Akdeniz Belediyesi'nin proje ortağı olduğu ve ekonomik durumu kötü olan ailelere ulaşmayı hedefleyen Nar-Der'in kongresinde, derneğin yeni Eş Başkanlıkları...

Akdeniz Belediyesi'nin proje ortağı olduğu ve ekonomik durumu kötü olan ailelere ulaşmayı hedefleyen Nar-Der'in kongresinde, derneğin yeni Eş Başkanlıkları Zümrüt Akınbay ve Bedrettin Gündeş oldu.

Akdeniz Kent Konseyi Salonu'nda düzenlenen ve dernek bileşenlerinin katıldığı Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Nar-Der) Kongresi, Hasan Kapıkıran, Ali Tanrıverdi ve Şükrü Alkanlı'dan oluşan divan üyelerinin belirlenmesi ve saygı duruşu ile başladı. Divan üyelerinin açılış konuşmasından sonra söz alan mevcut Eş Başkan Arma Umran Yiğit, derneğin amacı, hedefleri ve geçen dönem içindeki çalışmalarını anlattı, emek veren üyelere ve bileşenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçim yapıldı ve yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Zümrüt Akınbay ve Bedrettin Gündeş'in dernek Eş Başkanları olarak seçildiği kongrede, yönetim kurulu diğer üyeleri de belirlendi.

Seçimin ardından söz alan Nar-Der Eş Başkanı Bedrettin Gündeş, yoksulluğun dili, dini rengi olmadığını belirterek, "Bu nedenle kentimizde yaşayan bütün yoksul insanlarımız derneğimize başvurabilirler. Derneğimiz, asla hiçbir sınır ve ayırım gözetmeksiniz, yoksul ailelere yardım amaçlı kurulmuş bir dernektir. Derneğimiz, insan onurunu zedeleyen çarpık anlayışlara karşı bir örgütlenmedir. Nar-Der, "insan odaklı" özgün ve yoksul insanların siyasete malzeme edilmesine karşıdır. Temel amacımız, teşhir etmeden, insan onurunu zedelemeden, gizlilik içinde dil, din, ırk ve mezhep ayırımı yapmadan, olanaklarımız ölçüsünde toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Yalnızca Akdeniz'de yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan aileler değil, Toroslar, Yenişehir, Mezitli veya kent merkezinde yaşayan bütün yoksul vatandaşlarımız derneğimize başvurabilirler" dedi.

Derneğin, bugün itibariyle kayıtlı bin 50 aileye, yılda bir kez değil her ay düzenli olarak gıda yardımı yaptığını belirten Gündeş, bu sayının her geçen gün arttığına işaret etti. Gündeş, "Amacımız en az 5 bin yoksul ailemize ihtiyaç duydukları gıda yardımını yapmaktır. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz, tanıdıkları, komşuları olan yoksul aileleri bizlere bildirmeleridir. Bildirilen ailelere görüşmek üzere oluşturduğumuz komisyon, yerinde tespit yaparak mağduriyetin tespiti halinde ailelere gerekli yardımları yapmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim