• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Namus’ değil ‘başlık parası’ katliamı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde kızı ve onu kaçıran kişi ile birlikte 4 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra aynı silahla intihar eden 44 yaşındaki Habip Tuma da hayatını kaybetti.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan ‘kız kaçırma’ olayında şok iddia. Kızı ve onu kaçıran kişi ile birlikte 4 kişiyi pompalı tüfekle öldürüp, aynı silahla intihar eden baba Habip Tuma’nın, söz konusu katliamı 20 bin TL’lik ‘başlık parası’ için gerçekleştirdiği iddia edildi.
 
AİLE EVLİLİĞE KARŞI ÇIKTI
 
Önceki gün Ulus Mahallesi 176 Sokak’ta meydana gelen olayda; Ceyhan Belediyesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan ve bir süre önce eşinden boşanan 2 çocuk babası 30 yaşındaki Mithat Özkan, kapı komşusu olan üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Gülcan Tuma’ya aşık oldu. Özkan ve Tuma, yaşadıkları ilişkiyi resmiyete döküp, hayatlarını birleştirme kararı aldı. Bunun üzerine Özkan, sevgilisi Gülcan Tuma’yı ailesinden istetti. Ancak Tuma’nın ailesi buna karşı çıkınca, Mithat ve Gülcan geçtiğimiz haziran ayında birlikte kaçtı.
 
20 BİN TL ‘BAŞLIK PARASI’ İSTEDİ
 
Genç sevgililer Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’a bağlı Cemalpaşa Mahallesi’nde bir ev kiralayıp, burada birlikte yaşamaya başladı. Baba Habip Tuma (44), kızının evden kaçması üzerine polise başvurdu. İhbar üzerine polis, belirtilen adrese giderek Gülcan Tuma’nın 18 yaşında olması ve yapılan araştırmada da kendi isteğiyle kaçtığının öğrenilmesi üzerine herhangi bir işlem yapmadı. Bir başka iddiaya göre de; baba Tuma, kızını kaçırdığı için Mithat Özkan’dan 20 bin TL ‘başlık parası’ istedi.
 
SAKIN GİTMEYİN SİZİ ÖLDÜRECEK
 
Özkan, istenilen ‘başlık parası’nı vermedi. Habip Tuma da, son günlerde kızı ve birlikte yaşadığı Özkan ile barışmak için tanıdıklarla aracı gönderdi. Özkan’ın yakınları, bu gelişme üzerine iddiaya göre genç çifti; “Sakın gitmeyin sizi öldürecek” uyarısını yaptı. Bunun üzerine de genç sevgililer, Baba Tuma’nın barışma çağrısını birkaç kez yinelemesine rağmen buna karşılık vermedi. Tüm bunların ardından Habip Tuma, olaydan kısa bir süre önce Şanlıurfa’ya gitti. Döndükten sonra tekrar damadını ve kızını arayıp, “Tamam gelin barışalım, küslükleri unutalım” dedi.
 
ÖLDÜĞÜNDE 2 AYLIK HAMİLEYDİ
 
2 aylık hamile olan Gülcan Tuma, babasının ısrarlı barışma çağırıları üzerine eşi Mithat’ı ikna edip birlikte dün öğleden sonra babasının evine el öpmeye gitti. Evde konuşurlarken baba Tuma, damadından 20 bin TL’lik ‘başlık parası’ talebini tekrarladı. Tuma, “Başlık parasını vermezsen kızımı geri alırım. Töreye göre başlık vermek zorundasın, yoksa barış olmaz, sizi öldürürüm” dediği öne sürüldü. Bu sözler üzerine Özkan, eşini de alıp evden çıkmak istedi, ancak eline pompalı tüfeği alan Tuma buna izin vermedi.
 
ÖNCE KATLİAM SONRA İNTİHAR
 
Kızı ve Özkan’ı pompalı tüfekle öldüren Tuma, silah sesine koşan Mithat Özkan’ın uzaktan akrabaları olan karşı komşuları 52 yaşındaki Zafer Ularak ve oğlu Hakan Ularak’ın üzerine de ateş etti. Kızı ve damadıyla birlikte 4 kişinin öldüğünü gören Tuma, tüfeği boynuna dayayıp ateşleyerek intihar etti. Ağır yaralanan Tuma, kaldırıldığı Adana’daki Numune Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 5 kişinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Ölenlerin cenazelerini almak için Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen yakınları, katliamın 20 bin lira başlık parası yüzünden işlendiğini iddialarını tekrarladı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim