• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Namibya’nın Genç Liderlerinden Biri, Türkiye’de Burslu Olarak Öğrenim Görüyor

Namibya’nın Genç Liderlerinden Biri, Türkiye’de Burslu Olarak Öğrenim Görüyor
Güney Batı Afrika ülkelerinden Namibya'da 2014'te ülkesinin en etkili genç liderlerinden biri olarak seçilen Shaandre Cavin Finnies, Ankara Üniversitesi Siyasal...

Güney Batı Afrika ülkelerinden Namibya'da 2014'te ülkesinin en etkili genç liderlerinden biri olarak seçilen Shaandre Cavin Finnies, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde burslu olarak öğrenim görüyor.

'Türkiye Bursları" markasıyla dünyanın hemen her ülkesinden öğrenciye Türkiye eğitim alma fırsatı sunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın ülkelerinde en başarılı öğrencileri Türkiye'ye getiriyor. Türkiye Bursları ile Ankara Üniversitesi'nde eğitim alan Namibyayıl Cavin Finnies, ülkesinde 2014 yılında en etkili genç liderlerden biri olarak seçilmişti. Bu başarısıyla ülkesinde adından söz ettiren Finnies, son olarak Namibian Sun gazetesine tam sayfa röportaj verdi. Röportajında, Türkiye'ye ilişkin övgü dolu cümleler kuran Finnies, kara kıta insanının Türkiye'ye olan samimi bakış açısını daha da pekiştirdi. Finnies, Namibya'nın bağımsızlığının 26'ıncı yıl dönümünde "Azimli gençlerimiz" başlığıyla yayınlanan röportajda Türkiye'de eğitim almasındaki gerekçelerini anlattı. Türk hükümetinin eğitim alanındaki kaynaklarını iyi değerlendirdiğini dile getiren Finnies, Türkiye'de çok iyi bir yönetişim olduğuna dikkat çekti.

Röportajında Türkiye'ye olan uyum sürecini de anlatan Finnies, Türk insanının misafirperver olmasının ve Türkiye'de çok sayıda uluslararası öğrenci bulunmasının Türkiye'deki ortama alışmasını hızlandırdığının altını çiziyor. Öte yandan Finnies'e Ankara'da meydana terör saldırıları da soruluyor. Yaşanan olayların akademik çalışmalarını etkilemediğini dile getiren Finnies, son patlamanın yaşandığı yere yakın olmasına karşın Türkiye'deki güvenlik güçlerinin yoğun çalışmalarından dolayı iyi korunduğunu ve kendisini güvende hissettiğinin altını çizdi.

Namibya’nın Genç Liderlerinden Biri, Türkiye’de Burslu Olarak Öğrenim Görüyor

Namibya’nın Genç Liderlerinden Biri, Türkiye’de Burslu Olarak Öğrenim Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim