• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı
Mersin'de bir kişi, girdiği camide namaz kılar gibi yapıp caminin ihtiyaçları için cemaatten toplanan paraların konulduğu yardım kasasını çaldı.

Mersin'de bir kişi, girdiği camide namaz kılar gibi yapıp caminin ihtiyaçları için cemaatten toplanan paraların konulduğu yardım kasasını çaldı. Camideki hırsızlık anı ise, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Merkez Mezitli ilçesi Akdeniz Mahallesi'ndeki Teşvikiye Camii'nde 21 Mart tarihinde meydana gelen olayda, ikindi namazı sonrası camiye giren kimliği belirsiz bir kişi, etrafı kolaçan ettikten sonra cemaatten toplanan yardım paralarının konulduğu kasanın yanına yöneldi. Bir süre etrafını gözetleyen zanlı, daha sonra kasayı bulunduğu yerden alarak yere koydu. Camide kimsenin bulunmadığından emin olmaya çalışan şüpheli, hızlı bir şekilde göstermelik olarak 1 rekat namaz kıldı. Ardından kasayı da alarak süratle camiden ayrıldı.

Hırsızlık olayı, görevlilerin akşam namazı için camiye gelmesiyle ortaya çıktı. Kasanın yerinde olmadığını fark eden görevliler, güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerinde çalındığını fark etti. Cami görevlilerinin haber vermesiyle olay yerine gelen polis, kamera görüntülerinden de faydalanarak zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

"CAMİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORDUK"

Teşvikiye Camii Yardımlaşma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Mehmet Kartal, caminin kapısının sürekli açık olduğunu ifade ederek, "Buradaki kasada, cemaatin dişinden tırnağından arttırarak camiye katkı amacıyla verdiği yardım paraları bulunuyordu. Bu paraları Allah'ın huzurunda buradan alıp gitmek hiç kimseye yakışmaz. Biz burada toplanan paralarla camiye bir Kur'an kursu kazandırdık. Bunun yanında caminin diğer ihtiyaçlarını karşılıyorduk ve camimizi büyütüyorduk. Bunların hepsini cemaatin yardımlarıyla yapıyorduk" dedi.

ÇALINAN KASANIN YERİNE SABİT BİR KASA KONULDU

Çalınan kasanın içerisinde tam olarak ne kadar para olduğunu bilmediklerini söyleyen Kartal, yeni bir kasa koyduklarını ve bu kasayı duvara sabitlediklerini vurgulayarak, "Biz öncekini sabitlememiştik, bunu sabitledik. Ama tabii ki bu çözüm değil. İnsanın kendi içerisinde olmalı. Buraya namaz kılacağım gayesi ile gelip, 1 rekat göstermelik namaz kılıp, sonra da kasayı alıp gitmesi doğru değil" diye konuştu.

Kartal, caminin kasasını çalan şahsa da çağrıda bulunarak, "Allah onu doğru yola iletsin inşallah. Bu yaptığı kötü bir şey" ifadelerini kullandı.

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı

Namaz Kılar Gibi Yapıp Caminin Kasasını Çaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim