• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Nallıhan’da Engelsiz Yaşama Ankara Kalkınma Ajansından Destek

Nallıhan’da Engelsiz Yaşama Ankara Kalkınma Ajansından Destek
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şakayık, "Ajansımızın bu projeyi desteklemekteki amacı, özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal, kültürel...

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şakayık, "Ajansımızın bu projeyi desteklemekteki amacı, özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılarak yaşam memnuniyetlerinin artırılmasıdır" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Nallıhan Belediyesi tarafından yürütülen "Nallıhan'da Engel Yok" projesi tamamlandı.

Proje kapanış toplantısında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Ajansımızın bu projeyi desteklemekteki amacı, özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılarak yaşam memnuniyetlerinin artırılmasıdır" ifadesini kullandı.

"NALLIHAN'DA ENGEL YOK PROJESİNİ DESTEKLEDİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUZ"

Kapanış toplantısına Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Nallıhan Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şakayık, özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle toplumsal yaşama katılımlarının artırılmasını önemsediklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu bağlamda, Yeni Belediye Hizmet Binasının Engelli vatandaşlarımızı odak noktasına alarak inşa edilmesi, Kapalı Spor Salonu önünde atıl bulunan parkın engelli bireyler dikkate alarak düzenlenmesi ve belki de en önemlisi engelli bireylerin istihdam edilmesine katkı sağlayan eğitimlerin düzenlenmesi bu proje ile Nallıhanımız'a kazandırılan değerler olmuştur. Engelli bireylere sunduğu özel hizmetlerle ülkemizdeki diğer yerel yönetimlere de örnek olacak "Nallıhan'da Engel Yok" başlıklı projeyi desteklemiş olmaktan gurur duyuyor; başta Belediye Başkanı Sayın İsmail Öntaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı olmak üzere projenin yürütülmesinde özveri ile çalışan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum."

ENGELLİLERİN KAMU HİZMETİNDEN DAHA FAZLA YARARLANMASI HEDEFLENDİ

717 bin TL'ye mal olan proje ile Nallıhan'da engelli bireylerin kamu hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları hedeflenerek, proje ile engelli bireylerin istihdamına yönelik uygulamalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda, kamuya ait yerlerde engellilere yönelik alt yapı düzenlemeleri, hissedilebilir doku sarı şerit yapımı, merdiven çıkma aparatı, engelli bireylerin hizmetine yönelik araç modifikasyonu gibi çalışmalar gerçekleştirildi. Proje kapsamında "Engelsiz Parkı" yapılarak, Halk Eğitim Merkezi'nde beceri eğitimleri gerçekleştirildi.

Nallıhan’da Engelsiz Yaşama Ankara Kalkınma Ajansından Destek

Nallıhan’da Engelsiz Yaşama Ankara Kalkınma Ajansından Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim