• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Myp Lideri Yılmaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek

Myp Lideri Yılmaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanı, terör suçlarında vatandaşlıktan çıkartma işlemlerini başlatmalıdır....

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanı, terör suçlarında vatandaşlıktan çıkartma işlemlerini başlatmalıdır. Açıklamalarına katılıyoruz ve bu açıklamaların fiile dönüştürülmesini tek yetkili olan Cumhurbaşkanı'ndan da Türk milleti adına talep ediyoruz" dedi.

MYP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada "Vatana bağlılık anayasal bir zorunluluktur" diyen Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanı, terör suçlarında vatandaşlıktan çıkartma işlemlerini başlatmalıdır. Açıklamalarına katılıyoruz ve bu açıklamaların fiile dönüştürülmesini tek yetkili olan Cumhurbaşkanı'ndan da Türk milleti adına talep ediyoruz. Yetki AK Parti hükümetinin Bakanlar Kurulu'ndadır. Anayasa Mahkemesi, Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin mevcut başvurusunu değerlendirmelidir. Cumhurbaşkanı MYP tarafından geçen hafta yapılan Anayasa Mahkemesi başvurusuna desteğini artırmalıdır" ifadesini kullandı.

"TERÖR SUÇLARINA BULAŞANLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMALI"

Yılmaz, "MYP olarak bir hafta önce Anayasa Mahkemesi'ne yaptığımız milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinin yanı sıra terör suçlarına bulaşanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılmasını da ayrıca talep ettik. Kimse bu milletin ekmeğini yiyerek, toprağını sürerek, halkın vergilerinden faydalanarak arkasından da kuyusunu kazamaz" dedi.

"VATANA BAĞLILIK ANAYASAL ZORUNLULUKTUR"

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı herkesi anayasa önünde eşitlik ilkesi ile bağlamaktadır" diyen Yılmaz, "Bu eşitlik ilkesine göre ülkenin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığına kastedenlere karşı uygulanacak hüküm açık ve nettir. Buna göre Anayasamızın 66. maddesinin işletilme görevi Bakanlar Kurulu'ndadır. Bakanlar Kurulu bu görevi yerine getirmiyorsa Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi tavsiye kararlar alabilirler" ifadesini kullandı.

"ANAYASA MAHKEMESİ BAŞVURUMUZU ACİLEN DEĞERLENDİRMELİDİR"

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasa Mahkemesi'ne ülkemizin içinde bulunduğu şartlar değerlendirilerek bir başvuru MYP ve hukukçuları tarafından yapılmıştır. Bu başvurunun usul yönünden ülkede doğan mevcut duruma bağlı Anayasamızın 40. maddesi kapsamında kabul görmesini bekliyoruz. Esas yönünden başvurunun tartışılmaya başlanması durumunda milletimiz adına çok ama çok hayırlı neticeler verecek bir başvuru yapılmıştır. Başvuru yapılır yapılmaz bir nüshası Sayın Kılıçdaroğlu'na da iletildi. Fakat bugüne kadar Sayın Kılıçdaroğlu bu başvuru ve talepler hakkında tek kelime dahi etmemiştir. Başvurunun içeriğine şu an itibari ile destek yalnızca Sayın Cumhurbaşkanından gelmiştir. Halbuki ülkemizin bölünmez bütünlüğü vatandaşlarımızın birlik ve güveni ve her bir vatandaşımızın anayasa önünde sarsılmaz eşitliği bu ülke siyasetinin birinci gündem maddesi olması gerekmektedir."

Myp Lideri Yılmaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek

Myp Lideri Yılmaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek

Myp Lideri Yılmaz’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim