• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Myp Lideri Yılmaz: “Türkiye Kesin Olarak Halep Şehrini Almalıdır”

Myp Lideri Yılmaz: “Türkiye Kesin Olarak Halep Şehrini Almalıdır”
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Çok açık ve net söylüyorum. Türkiye kesin olarak Halep şehrini almalıdır. Ülkeye gelen...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Çok açık ve net söylüyorum. Türkiye kesin olarak Halep şehrini almalıdır. Ülkeye gelen Türkmenleri Suriye'de kendi topraklarında himaye edip askeri açıdan güçlendirmeli ve eğitip donatmalıdır" dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Amerika ve Rusya anlaştı Başbakan'ın haberi yok. Sayın Başbakan Amerika ve Rusya arasındaki görüşmeler sonrasında anlam veremedikleri gelişmeler olduğunu söylemektedir. Bu durum millet olarak ne kadar vahim bir durumda olduğumuzun en önemli resmidir. Suriye konusunda Rusya, Amerika ile Kuzey'de Türkmenlerin temizlenmesi için anlaşmıştır. Amaç Kuzey'de Irak- Kürt bölgesi ile birleştirilecek ve Akdeniz'e açılacak bir koridor oluşturmaktır" dedi.

"ESED İÇİN DAHA KÜÇÜK BİR DEVLET"

"Bütün bu gelişmeler sonunda Suriye Kuzey'inde PYD hakimiyetin de Irak Kuzeyi benzeri bir yapı ve aşağı da ise Esed yönetimin de daha küçük bir Suriye arzulanmaktadır" diyen Yılmaz, "Türkiye bu konuda çok fazla kullanılan ve bu hedeflere alet edilen bir ülke haline getirildi" ifadesini kullandı.

"HÜKUMET NE İSTEDİĞİNİ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMALI"

Yılmaz, "Türkiye, Suriye'de tam olarak ne yapmak istiyor bunu ortaya koymalıdır. Bugünkü politikası politikasızlıktır. Atı alanlar Üsküdar'ı geçmeden vakit geçirilmeden ne istiyorsak onu yapmalıyız. Çok açık ve net söylüyorum. Türkiye kesin olarak Halep şehrini almalıdır. Ülkeye gelen Türkmenleri Suriye'de kendi topraklarında himaye edip askeri açıdan güçlendirmeli ve eğitip donatmalıdır. Yarın geç olmadan bütün bu tedbirleri Davutoğlu hükümeti almak zorundadır. Aksi durumda ileride çok ağır bir tablo ile yüzleşebilirler" dedi.

Myp Lideri Yılmaz: “Türkiye Kesin Olarak Halep Şehrini Almalıdır”

Myp Lideri Yılmaz: “Türkiye Kesin Olarak Halep Şehrini Almalıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim