• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Myp Lideri Yılmaz: “İsrail’in TEK Dostu Türkiye Olmalıdır”

Myp Lideri Yılmaz: “İsrail’in TEK Dostu Türkiye Olmalıdır”
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye'nin tek dostu İsrail'dir. Hükümet bunu ilerleyen günlerde daha iyi anlayacak. İsrail'in...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye'nin tek dostu İsrail'dir. Hükümet bunu ilerleyen günlerde daha iyi anlayacak. İsrail'in de tek dostu, müttefiki Türkiye olmalıdır" dedi.

MYP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'nin tek dostu İsrail'dir. Hükümet bunu ilerleyen günlerde daha iyi anlayacak. İsrail'in de tek dostu, müttefiki Türkiye olmalıdır. Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümeti büyük hatalar yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin dış politikası ve içinde bulunduğu durumu kavrayamayanlar ülkenin başına büyük sorunlar açmaktadırlar. Bir an önce İsrail ile ilişkiler eskisinden daha kuvvetli hale getirilmelidir" dedi.

"Rusya kendi eksenini güçlendirmektedir" diyen Yılmaz, "Bölgede Mısır'ın ve İran yanlısı Hamas'ın da dahil olduğu Yunanistan, Ermenistan gibi kadim Türk düşmanları bir araya gelmektedir. Türkiye bu süreçte tek dostu İsrail ile niye kavga ettiği belli olmayan bir politika ile kendisini bölge de yalnızlaştırmıştır" ifadesini kullandı.

"TİLKİNİN GELECEĞİ YER KÜRKÇÜ DÜKKANIDIR"

Ahmet Reyiz Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bu bölgede İsrail'siz ilerleyemez. İsrail de güçlü bir Türkiye'ye kendisi ile entegre bir Türkiye'ye her geçen gün daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bizim ortak menfaatlerimiz ve ortak kaderimiz var. Bu kader muhakkak tecelli edecek ve bütün bölge Türkiye ile İsrail işbirliğinden doğacak kuvvetle idare edilecektir. Ateş herkesi yakar. Israrla söylüyorum. Amerika ve Azerbaycan'ın dahil olacağı Türkiye ve İsrail ortak savunma anlaşması imzalanmalıdır. Kesin olarak ortak bir güvenlik planlaması yapılmalıdır. İlişkiler bu strateji temelinde yeniden yapılandırılmalıdır. Bu bölgede başka türlü huzur yakalanamaz. İran gerekirse bölünmeli Azerbaycan genişletilmelidir. Böylece İran kendi Fars coğrafyasına itilmelidir. Eğer Suriye'de yaşananlar bu şekilde devam ederse İsrail ve Türkiye bu gelişmelerden en fazla yara alacak temel iki ülkedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim