• BIST 9548.82
  • Altın 2489.672
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5883
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Myp Lideri Yılmaz: “Anayasa Da Değişmez Kural, Hukuk Önündeki Eşitlik İlkesidir”

Myp Lideri Yılmaz: “Anayasa Da Değişmez Kural, Hukuk Önündeki Eşitlik İlkesidir”
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Anayasa da değişmez kural ve anayasanın varlık gayesi hukuk önündeki eşitlik ilkesidir....

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Anayasa da değişmez kural ve anayasanın varlık gayesi hukuk önündeki eşitlik ilkesidir. Hükumet bir değişiklik istiyorsa anayasamızın ruhunu bozan ve milletvekillerine imtiyazlı sınıf oluşturan bu maddeyi iptal etmelidir" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı geçen 10 yıl içinde elinde bir anayasa taslağı ile hangi ülkeleri ziyaret etmiş ve bu ülkelere verdiği anayasa metinleri ile o ülkelerin ne hale geldiğini görmüştür. Şimdi kendisini seçen ona Cumhurbaşkanlığı görevi veren Türk milletini mevcut anayasayı yaşatarak korumalıdır. Bu kadar ağır ve hassas bir dönemde anayasa ile oynamak son derece tehlikelidir" dedi.

"MEVCUT ANAYASA ZATEN CUMHURBAŞKANINA SINIRSIZ YETKİLER TANIYOR"

"Mevcut Anayasa sayın Cumhurbaşkanına bir başkana tanınan yetkilerden fazlasını tanımaktadır" diyen Yılmaz, "O halde demek ki sorun Erdoğan'ın yetkilerini genişletme sorunu değildir. Sorun kesinlikle anayasayı lağvederek Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne son verme gayretidir. Sayın Cumhurbaşkanı bu konu da son derece dikkatli olmak zorundadır. Türk milletinin Anayasası son derece sağlamdır. Değişmesi gereken ve Anayasanın temel ilkelerine aykırı olan ana mesele imtiyazlı sınıf oluşturan Dokunulmazlıkların kaldırılması meselesidir. Bunun dışında son derece modern ve Demokratik bir Anayasa'ya sahibiz" ifadesini kullandı.

"SORUN ANAYASA DEĞİL ANAYASAYA UYMAYAN İMTİYAZLI SİYASİLER SORUNUDUR"

Yılmaz, "Mevcut Anayasa siyasi iradeler tarafından tartaklanması ülkede anarşi ve terörün artmasına da katkı vermektedir. Anayasa önünde eşitlik ilkesi anayasanın vazgeçilmez maddesi iken kendime göre anayasa isterim mantığı, ülkeyi hukuk devleti olmaktan uzaklaştırmaktadır. Böyle bir durum da anayasanın korunması ile ilgili görev gerek hükumetler gerekse hukuk insanlarının asli görevi olmalıdır" diye konuştu.

"Anayasa da değişmez kural ve Anayasanın varlık gayesi hukuk önündeki eşitlik ilkesidir" diyen MYP Lideri Yılmaz, "Hükumet bir değişiklik istiyorsa anayasamızın ruhunu bozan ve milletvekillerine imtiyazlı sınıf oluşturan bu maddeyi iptal etmelidir. Hükumet etmiyorsa anayasayı korumakla görevli Anayasa Mahkemesi, anaysa temel ilkeleri çerçevesin de anayasal aykırılık içeren bu maddeye karşı anayasamızın ilgili diğer maddelerini işletmek sureti ile sağlayacağı üstünlük ilkesi çerçevesin de bu maddeyi lağvetmelidir" ifadesini kullandı.

Myp Lideri Yılmaz: “Anayasa Da Değişmez Kural, Hukuk Önündeki Eşitlik İlkesidir”

Myp Lideri Yılmaz: “Anayasa Da Değişmez Kural, Hukuk Önündeki Eşitlik İlkesidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim