• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

M/V MED DENIZLI Asyaport’a yanaştı ve ilk konteynerini indirdi

M/V MED DENIZLI Asyaport’a yanaştı ve ilk konteynerini indirdi
Dünyanın en büyük ikinci konteyner operatörü olan MSC'nin Türkiye'deki lojistik ayağının bir parçası olan ve 2015 yılında kurulan MEDLOG GEMİCİLİK VE TİCARET A.Ş, ikinci gemisi M/V MED DENIZLI Asyaport’a yanaştı ve ilk konteynerini indirdi.

​İtalyan kökenli Aponte Ailesi’nin sahibi olduğu Mediterranean Shipping Company, Türkiye CEO'su Hasan Piroğlu'na bir vefa örneği gösterek yeni gemisine Piroğlu'nun memleketi Denizli'nin ismini verdi. MED DENİZLİ de bir önceki gemi MED TEKİRDAĞ gibi  feedering hizmeti vermek üzere kabotajda ve Türkiye yakın coğrafyasında çalışacak.

1995 yılında “gemi acentesi” olarak başladığı yolculuğunu bugün geldiği noktada sektör lideri olarak sürdüren Mediterranean Shipping Company Türkiye (MSC), lojistik ağını Türk bayraklı gemilerle güçlendiriyor. Liman işletmeciliği, kruvaziyer operatörlüğü, karayolu ve demiryolu lojistik hizmetleri ve turizm acenteliği alanlarının yanı sıra MSC; Türkiye’de “gemi işletmeciliği” alanında da faaliyete başlayarak Şubat 2015’te kurduğu “Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş.” işletmesi altında ilk gemisi olan “MED TEKİRDAĞ’ın ardından ikinci gemisi MED DENİZLİ’yi filosuna kattı.

Müşterilere sunduğu kapıdan kapıya hizmetin kalitesini artırmak ve Türkiye limanlarında konteynerin ulaşamadığı noktalara konteyner ulaştırma hedefi ile yola çıkan MSC; Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş bünyesinde Türk Bayraklı gemiler ile ülke bayrağının prestijini dünya denizciliğinde artırarak, denizcilere yeni bir istihdam kapısı açmış olacak.

MSC : 1970 senesinde, MSC RAFAELA gemisi ile deniz taşımacılığına adım atan, en son filosuna dünyanın en büyük konteyner gemisi MSC OSCAR, MSC OLIVER, MSC ZOE, MSC MAYA’ı dahil eden Mediterranean Shipping Company (MSC) dünyanın en büyük 2. konteyner taşıyıcısıdır. Dünyada 480 ofisi, 60.000 çalışanı, 480 yüksek kapasiteli konteyner gemisi bulunan ve Türkiye’de MSC GEMİ ACENTELİĞİ A.Ş. adıyla 1995 yılında faaliyete başlayan MSC, sadece konteyner yatırımı ile değil; Türkiye’de geçtiğimiz yıl hizmete giren Asyaport Limanı ve artarak devam eden MEDLOG yatırımları ile de büyümeye devam etmektedir.

MEDLOG : Yönetim Kurulu Başkanlığını Emre Soyuer’in yaptığı şirket; Türkiye’de ve Kuzey Irak’ta   15 ofis, 15   depo, 600’e yakın çalışan, 500 adet konteyner taşıyıcı, 255 adet tren vagonu, 2 adet Türk Bayraklı gemi ile hizmet vermektedir. 2017 sonuna kadar MEDLOG LOJİSTİK ve MEDLOG GEMİCİLİK bünyesinde çalıştırılacak gemi adedinin 15’e, tren vagonu sayısının 425’e, konteyner taşıyıcısının 750’ye ulaşması hedeflenmektedir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim