• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Müzik Ve Belgeselli ’MR’ Keyfi

Müzik Ve Belgeselli ’MR’ Keyfi
Karadeniz'de sadece Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) bulunan en son teknoloji ürünü olan 3 tesla MR(emar) cihazı müzik ve belgesel film izleme imkanlarıyla...

Karadeniz'de sadece Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) bulunan en son teknoloji ürünü olan 3 tesla MR(emar) cihazı müzik ve belgesel film izleme imkanlarıyla hastalara konforlu bir MR imkanı sunuyor.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hizmete giren 3 tesla MR cihazı daha kısa sürede, daha detaylı ve daha rahat bir MR imkanı sağlıyor. Türkiye'de yaklaşık 10 adet bulunan MR cihazı Karadeniz Bölgesi'nde ise tek olma özelliğini taşıyor. 3 tesla MR cihazı ile daha önce kullanılan düşük teslalı MR'lara göre hem ameliyat sırasında hem de sonrasında çözünürlüğü yüksek ve hızlı veriler elde edilmesi, uzmana daha sağlıklı veri sağlayabiliyor. Cihaz bunu güçlü manyetik alanı ile gerçekleştiriyor. Daha önce kullanılan 1.5 tesla MR cihazına göre, iki kat manyetik alan gücü yaratarak dokulardan daha fazla sinyal alınması yöntemiyle çalışıyor. Diğer cihazlardan çok daha hızlı çalışıyor. 3 tesla yüksek sinyal gücü sayesinde daha küçük lezyonları tespit ediyor ve böylece tanıya daha erken gidilebiliyor.

"KARADENİZDE TEK"

Tüm vücut MR çekimi yapılabilen 3 tesla MR cihazının vücudu daha hızlı ve daha detaylı tarama yapabildiğini söyleyen OMÜ Tıp Fakültesi Erişkin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Daha önce 0.5, 1, 1,5 tesla MR cihazlarını bu alanda kullanılıyordu. Şimdi ise 2 tesla MR cihazını hastanemize kazandırdık. 3 tesla MR görüntülü MR alanında en son teknolojik üründür. Bu cihazla hastalarımıza daha kısa sürede ve daha detaylı bir MR çekilme imkanını sunmuş oluyoruz. Bu cihazdan Türkye'de yaklaşık 10 tane bulunmaktadır. Karadeniz Bölgesi'nde ise 3 tesla MR cihazı sadece bizim hastanemizde mevcuttur. Amacımız hastalarımıza daha iyi bir hizmet sunmaktır. Ayrıca cihazın bir diğer önemli özelliği de panik atak hastaların daha rahat ve konforlu bir şekilde MR çektirebilmeleridir. Hastalar MR çekilirken belgesel film izleyebiliyor, istedikleri müzikleri de dinleyebiliyorlar. Bu da MR korkusu olan hastalarımıza sıkılmadan rahat bir şekilde MR çekilme imkanı sağlamaktadır" dedi.

Müzik Ve Belgeselli ’MR’ Keyfi

Müzik Ve Belgeselli ’MR’ Keyfi

Müzik Ve Belgeselli ’MR’ Keyfi

Müzik Ve Belgeselli ’MR’ Keyfi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim