• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Müzeyyen Senar'a veda

Müzeyyen Senar'a veda
Zatürre teşhisiyle kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 Şubat'ta hayatını kaybeden Türk müziğinin saygın isimlerinden Devlet Sanatçısı Senar, son yolculuğuna uğurlandı.

Bebek Camisi'ndeki cenaze töreni öncesinde 97 yaşında vefat eden Müzeyyen Senar'ın tabutu, Beşiktaş Belediyesi zabıta mangası tarafından cenaze aracından alınarak musallaya taşındı. 

Senar'ın kızı Feraye Işıl ile oğlu Ömer Işıl'ın da aralarında bulunduğu yakınları, taziyeleri kabul etti. 

Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sezen Aksu, Bülent Ersoy, Erol Evgin, Tarkan, Erol Büyükburç, Mustafa Sağyaşar, Sibel Can, Mustafa Keser, Yılmaz Morgül, Oya Aydoğan, Göksel Arsoy, Safiye Soyman, Muazzez Abacı ve Mustafa Ceceli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Yoğunluk nedeniyle cenaze namazı öncesinde Bebek Cami İmamı Ahmet Atmaca, katılanlara safların imamın arkasında ve düzgün tutulması için uyarılarda bulundu.

Bir hayranı tabutun üstüne taç koyarken, "Paşalı Birol" lakabıyla bilinen amigo Vecdi Teker, "Benzemez kimse sana" yazılı döviz bıraktı. 

Büyük üzüntü yaşayan Bülent Ersoy, tabuta sarılarak ağladı. Cenaze töreninin ardından fenalık geçiren Ersoy'u sanatçı arkadaşı Yılmaz Morgül teskin etti. 

Bu arada, Bebek Parkı'na Beşiktaş Belediyesi tarafından Müzeyyen Senar'ın fotoğrafı ve "Güle Güle Cumhuriyetin Divası" yazısı bulunan büyük boy poster asıldığı görüldü. 

Törene, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kuruluş çelenk gönderdi. 

Cenaze namazının ardından tabut omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Senar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim