• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Müzeler bayramda açık

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri Kurban Bayramı'nda ziyarete açık olacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri, Kurban Bayramı'nda ziyaret edilebilecek.
 
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ülke genelindeki 189 müze ve 131 düzenlenmiş örenyeri, bayramın 1'inci günü öğleden sonra ziyarete açılacak. 
 
Bakanlık, bayram tatiline gidenlere bulundukları yerlerdeki tarihi, sanatsal ve kültürel zenginliği keşfetme, yaşadıkları şehirlerde kalanlara da önünden defalarca geçmelerine rağmen ziyaret etme fırsatı bulamadıkları müzeleri gezme imkanı sunuyor. 
 
Saraylar da açık
 
TBMM Milli Saraylar Dairesine bağlı saray, köşk, kasır ve müzeler de bayramın 2. gününden itibaren misafirleri ağırlayacak. 
 
Bayramda Osmanlı sarayların ihtişamını görmek isteyenler için Dolmabahçe Sarayı ile Beylerbeyi ve Yıldız saraylarının kapıları da açık olacak.
 
Aynalıkavak, Beykoz, Ihlamur, Küçüksu ve Maslak kasırlarının yanı sıra Florya Atatürk Deniz Köşkü ile Yalova Atatürk Köşkleri, Aynalıkavak Musiki Müzesi, Dolmabahçe Saat Müzesi ve Saray Koleksiyonları Müzesi de ziyaret edilebilecek. 
 
Kapalı müzeler
 
Yurt genelinde restorasyon, teşhir ve tanzim çalışmaları nedeniyle kapalı olan müzeler ise şunlar:
 
Adana Etnografya Müzesi, Diyarbakır Müzesi, Manisa Müzesi (Arkeoloji Bölümü), Sivas Aşık Veysel Müzesi, Van Müzesi, Zonguldak Ereğli Müzesi, Hasankeyf Örenyeri, Aksaray Ihlara Vadisi (Kısmen), Nevşehir Göreme (Kızlar Manastırı), Çanakkale (Kilitbahir Kalesi), Şanlıurfa Harran İç Kale ile Şanlıurfa Kalesi, İzmir Atatürk Evi Müzesi, Efes Müzesi ile Bergama Müzesi Bağlı Birimi Kızılavlu, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Kariye Müzesi, Gaziantep Hasan Süzer Etnografya Müzesi ile Arkeoloji Müzesi, Mersin Anamur Müzesi, Bursa Mudanya Mütareke Evi Müzesi, Muğla Fethiye (Kayaköy'de Bulunan İki Kilise), Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi ile Mevlana Müzesi (Matbah-ı Şerif bölümü) ve  Adam Mickiewicz Müzesi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim