• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Mut’ta Gazinoların Ruhsatları İptal Edildi

Mut’ta Gazinoların Ruhsatları İptal Edildi
Mut Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını, Belediye Sinema ve Toplantı Salonu'nda yaptı.

Mersin Mut ilçesinde, gazinoların ruhsatları iptal edildi.

Mut Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını, Belediye Sinema ve Toplantı Salonu'nda yaptı. Belediye Başkanı Nebi Yılmaz meclise bir önceki toplantının tutanağının oylanmasını sundu. Aralık 2015 meclis toplantı tutanakları meclis tarafından kabul edildi.

Gündemin ilk maddesi Denetim Komisyonu Üyeliği seçimi oldu. Partilerin gruplarından öneriler doğrulusunda gizli oylama ile Halil Şahin (MHP), Fatma Bulutgenç (MHP) ve Sultan Çopur (AKP) denetim komisyonu üyeliğine seçildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis tatil ayı ağustos olarak belirlendi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından meclise verilen müzekkerede, 2015 yılında kullanılmayan ödeneklerin imhası yer aldı. Başkan Yılmaz, "Geçtiğimiz mecliste hep birlikte yedek ödenek konusunu görüşmüştük. Şimdi kullanılmayan ödenekleri imha etmek ve bütçe denkliği sağlamak amacıyla bu kararı alıyoruz. Ödenek imhasının ardından bütçe zaten kesin hesap olarak önümüze gelecek" dedi. Belediye meclisi kullanılmayan ödeneklerin imhasını kabul etti.

İlçede park sorununu çözmek için önemli bir karara imza atarak otopark sorununu çözmeye yönelik parkomat sisteminin uygulanması oy çoğunluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi'nden Atatürk ve Mustafa Kemal Bulvarı, İnönü, Hükümet ve Profesör Hüseyin Gezer caddeleri üzerinde parkomat sistemlerinin kurularak uygulanabilmesi için yetki alan Mut Belediyesi, cadde ve bulvarlardaki trafik akışının daha hızlı ve düzenli olmasına katkı sağlayacağı düşüncesiyle ilçede, parkomat uygulamasına geçilmesi uygun görüldü.

Şehir merkezinde faaliyet gösteren gazinoların taşınması ve ruhsatlarının iptali de oy birliğiyle kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, "Hepinizin bildiği gibi şehir içinden gazinoların taşınması için çalışma başlattık. İnşaat ve altyapı çalışmalarında bizden kaynaklanan 20 günlük bir gecikme oldu. Ancak biz bugün encümende görüşerek şehir içindeki gazinoların tamamının ruhsatlarını iptal ettik. Kendilerine ve emniyete tebligatları yapıyoruz. Bu konuda iş yeri sahipleriyle görüşeceğiz. Belediye tarafından şehir dışına yapılan gazino binalarının satışmı, kiralamamı olacağı konusunda yer teslimi yaparken karşılıklı imzaları alacağız. Şehir içindeki kötü görüntüyü, ses ve gürültü kirliliğini, istenmeyen manzaraları vatandaşımızın talebi doğrultusunda ortadan kaldıracağız" dedi.

Mut’ta Gazinoların Ruhsatları İptal Edildi

Mut’ta Gazinoların Ruhsatları İptal Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim