• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Mutlu olmanın yolu ve doğru ve sağlıklı iletişim

Mutlu olmanın yolu ve doğru ve sağlıklı iletişim
Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Erzurum İl Temsilciliği'nin davetli olarak Erzurum'a gelen eğitimci Mustafa Ulutepe, Atatürk Üniversitesi...

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Erzurum İl Temsilciliği'nin davetli olarak Erzurum'a gelen eğitimci Mustafa Ulutepe, Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Cinetekno'da "Çatışma ve zor insanlarla başa çıkma" konulu konferans verdi.

Ulutepe, sunumunda, zor insanlar karşısında, onlarla baş edebilmek, tanımak ve uyum içinde yönlendirebilmek, kontrollü davranarak iletişim kopukluğunun kazan kazan felsefesine dönüştürmek, yıkıcı duyguların etkisi aza indirmek ve insan ilişkilerinde olumsuzlukların kaynağının belirlenerek, önleyici tedbirlerin alınması konusunda konuştu. Mustafa Ulutepe, sağlık ve sosyal hizmet alanındaki çalışanların sabırlı, anlayışlı ve iletişime açık bulunmalarını gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de sağlık çalışanlarının sık sık hasta ve hasta yakınlarının fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kaldığını dile getiren eğitimci Ulutepe, "Yaşanan problemlerin temelinde iletişim kopukluğu ve hoşgörüsüzlük yatıyor. Bazı olayların içinde kendimizi irade dışında buluruz. Söyleyeceğiz herhangi bir söz, sergileyeceğimiz bir davranış olayı çözmek yerine büyütür. Bunun için sabır, hoşgörü, sevgi, merhamet, anlayışın yanı sıra iletişim kanallarını sonuna kadar açık tutmalıyız." dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Ahmet Turan Aksoy da, "Aksiyoner insanların yeni nesil sendikası" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. Aksoy, üyelerinin kültürel, sosyal gelişimlerine önem verdiklerini dile getirerek, "Aksiyoner insanların kültürlü, bilinçli, eğitimli ve hoşgörülü olması gerekiyor. Bu amaçla üyelerimize ve ailelerine yönelik kişisel gelişim eğitimlerimiz devam edecek. Günümüz dünyasında ve Türkiye'sinde fazlasıyla hoşgörüye, saygıya, yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyaç var. Kavgacı bir toplumdan, sevgi yüklü bir topluma ulaşabilmek ancak güçlü iletişim kanallarının açık olmasıyla mümkün." diye konuştu.

Mutlu olmanın yolu ve doğru ve sağlıklı iletişim

Mutlu olmanın yolu ve doğru ve sağlıklı iletişim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim