• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Mutlu etmenin 5 yolu nedir?

Mutluluk paylaşarak çoğalır, işte sevdiklerinizi mutlu hissettirmenin yolları...
1. Korkularınızla yüz yüze gelin
 
Yaşamınızın her alanına yayılmış olan korkularımız yüzünden bazen özgüven, bazen de performans kaybı yaşarız. Bitmek bilmeyen içsel kaygılarımız, endişelerimiz bizi rahat bırakmaz. Bu durum iş ve aile yaşantımızı doğrudan etkiler. Peki ne yapmak lazım? Korkulardan korkmamak, bunların aslında bizim kendi kişiliğimize varmamız için önemli unsurlar olduğunu düşünmeliyiz. İçimizde olan bu korkuları pratik hayata dökmeli, pratik hayat içinde bunlarla karşılaşmalı, bunları çözmeye çalışmalıyız.
 
2. Sırlarınızı paylaşın
 
Sırlar sürekli saklanamaz. Cana yakın mizacınız olmayabilir, çevrenizdekiler sizinle ilgili her şeyi bilmek zorunda değiller ama gene de birilerine anlatacağınız sırlarınız olmalı. Kim bilir, anlattıktan sonra kendinizi daha rahatlamış ve stres haline getirdiğiniz sırlarınızdan kurtulmuş da olursunuz. Tek başına üstesinden gelemeyeceğiniz küçük sorunlarınızı sevdiklerinizin çözmesine imkan tanıyın. Özel sırlar içinde bazı özel itiraflar yapmanız da gerekebilir. Bunları paylaşmaktan çekinmeyin.
 
3. Mutlu etmeyi öğrenin
 
Neden bizi mutlu eden şeyler başkalarını da mutlu etmesin diye düşündünüz mü? Bunu öğrenmenin en kolay yolu; etrafınızdakilere bunu sormanız olacaktır. Belki de çevrenizde sizin onu mutlu etmenizi bekleyen birçok kişi var. Ona ne istediğini sorun. Bu kişiye istediğini sağlamak sizin güç sınırlarınızın içine giriyorsa, bu kişiye hemen istediğini verin.
 
4. Mütevazı olun
 
Tevazu diğer insanlarla iletişimi kolaylaştırır. Yardımlaşmayı, dayanışmayı sağlar. Hayatı kolaylaştırır. Kişiliğimizi kurmamıza yardımcı olur. Neler yaptığınız, kim olduğunuz bu sihirli sözcükte saklıdır. Kim olduğunuzu nasıl bileceğinizi tevazu kelimesi belirleyecektir.
 
5. Kimseye eziyet etmediğinizden emin olun
 
Eğer hareket tarzımızın doğruluğunu bize vicdanımız onaylatıyorsa yaptığımız veya söylediğimiz her şeyde danışacağımız yer de orası olmalıdır. İlişkilerimizde ne kadar eşit davrandığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Herkese karşı kibar ve ölçülü davranmanız toplum içindeki yerinizi zenginleştirecektir. İnsanlara karşı doğru dürüst davranmak için ille de Sokrates okumak gerekmiyor. Doğru olanı uygulamak her zaman için basit olabilir. Kişisel zevklerimizi başkasına eziyet etmeden yaşarsak, biz de çevremizdekiler de daha mutlu olabilir.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim