• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projesi işbirliği ile yapılan Gaziantep Yemek Yarışmasında mutfağın...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projesi işbirliği ile yapılan Gaziantep Yemek Yarışmasında mutfağın yıldızları bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi Anfi Tiyatro'da yapılan yemek yarışmasına Türkiye'nin dört bir yanından alanında uzman şefler, üniversitelerin turizm, otelcilik ve aşçılık okullarından öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katılımı ile yapılan yemek yarışması üç kategoride gerçekleşti. Çeşitli ödüllerin verildiği yemek yarışmasına üniversiteler, şefler ve down sendromlu öğrenciler, nineler ve torunlar ile yapıldı. Şef Rafet İnce, yarışma öncesinde yaptığı açıklamada, bu yılın bakliyat yılı ilan edildiğini ve bu açıdan yarışmada yapılan ana yemeğin bakliyatlardan oluştuğunu, aynı zamanda dünyanın birçok bölgesinde insanların ekmek bulamadığını ifade ederek, "Biz hem bakliyata hemde dünyada ekmek sıkıntısı çeken insanlara dikkat çekmek için bu yarışmayı düzenledik. Yarışmanın içinde bayat ekmek ile bakliyatı mecburi tuttuk" dedi. Bakliyat yılında bakliyat merkezlerinin yapılmasını istediklerini vurgulayan İnce, "Bugün 7 ayrı bölgemizden gençlerimiz ayrı tadları yapmak için Gaziantep'e geldiler. Örneğin bir mercimek çorbasının içine damla sakızı koymak ayrı bir lezzet oldu. Bayat ekmekten kazandibi tatlısı yapmak kimsenin aklına gelmezdi. Dünya gastronomi kenti seçilen Gaziantep'te bu tür bir organizasyonu yapmak bizi ve tüm katılan şeflerimizi mutlu etti" şeklinde konuştu. GASDER Başkanı Battal Yıldırım ise, toplumsal duyarlılık projesinde toplumsal mesaj vermek istediklerini aktardı. Battal, bu açıdan toplumu ilgilendiren bir yarışma yaptıklarını ifade ederek, "Geleneksel mutfağımıza sahip çıkmak istedik. Bu açıdan genç nesil ile ninelerimizin yemeklerini yarıştırdık. Bugün burada 80 yaşında bir nine ile 18 yaşındaki torunu kıyasıya yemek yarışına girdiler. Gaziantep ilklerin şehridir. Bugün de bir ilk'i gerçekleştirdi ve farklı konsepde yemek yarışması yaptı. Bundan sonra herkesin kendi mutfağına sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

NİNELER TORUNLARI İLE YARIŞTI

Bu arada, nineler ile torunlar en güzel yemeği yapmak için kıyasıya yarıştılar. Genç nesil ile geçmişteki mutfak kültürünün bir arada sunulduğu yemek yarışmasında ortaya güzel görüntüler çıktı. Yarışmaya Gaziantep, Adana, Aydın, Eskişehir, Nevşehir, Çanakkale, Konya, İzmir, İstanbul, Adıyaman, Şanlıurfa illerinden üniversitelerin aşçılık meslek yüksek okulu, gastronomi bölümlerinden genç şefler katıldı. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz ve yönetim kurulu üyelerinin de içinde olduğu dünya ve ülke çapında ünlü 97 şef de yarışmada hazır bulundu.

Öte yandan, yemek yarışmasından önce Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, genç şefler Rafet İnce, Cüneyt Asan 97 ünlü şefle GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu

Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim