• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Müteahhitler Birliği: Komşularla sorun olmasaydı sektörümüz yüzde 20 artardı

Müteahhitler Birliği: Komşularla sorun olmasaydı sektörümüz yüzde 20 artardı
Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, yurt dışındaki müteahhitlik sektöründe 20-25 milyar dolarlık bir hacimleri...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, yurt dışındaki müteahhitlik sektöründe 20-25 milyar dolarlık bir hacimleri olduğunu belirtti. Yenigün, "Komşu ülkelerle siyasi ilişkilerimiz iyi olsaydı yurtdışı müteahhitlik sektörümüz şu anda yüzde 20 artardı." dedi.

Mithat Yenigün ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, ulusal medyanın Ankara temsilcileri, bazı köşe yazarları ve muhabirlerle birlik merkezinde bir araya geldi. İnşaat sektörü, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri uluslararası pazarlardaki durum ve Türkiye ekonomisinen ele alındığı toplantıda Yenigün, komşu ve diğer ülkelerle yaşanan siyasi sorunların yurtdışı müteahhit sektörüne etkisi hakkında değerlendirmede bulundu.

TMB Başkanı, şu an yurt dışındaki müteahhitlik sektöründe 20-25 milyar dolarlık bir hacimlerinin olduğunu kaydetti ve "Siyasal ilişkiler çok önemli komşu ve diğer ülkelerle siyasi ilişkilerimiz iyi olsaydı yurtdışı müteahhitlik sektörümüz şu anda yüzde 20 artardı." dedi.

Gittikleri ülkelerde siyasi ilişkilerin iyi olması halinde daha fazla pay alma imkanı oluştuğuna dikkat çeken Mithat Yenigün, şunları söyledi:

"Aslında siyaset ve ekonomi iç içedir. Bunu her yerde görüyoruz. İstiyoruz ki her gittiğimiz ülkede siyasi ilişkilerimizde iyi olsun. Çünkü o zaman devletin kartvizitini kullanma imkanımız oluyor. Kısmen de olsa doğru çalışıyor olmamız halinde de koruma altında olmuş oluyoruz. Öbür türlü oralara tek başımıza gitmiş gibi oluyoruz. O anlamada da tüm ülkelerle de ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ediyoruz ve daha fazla pay daha fazla imkan sağlayacağımızı düşünüyoruz."

"LİBYA IRAK VE RUSYA'DA YAŞANAN SORUNLARDAN DOLAYI İŞ KAYBI HACMİMİZ 10 MİLYAR DOLAR"

Libya Irak ve Rusya'da yaşanan sorunlardan dolayı toplam iş kaybı hacminin yüzde 35" ini oluşturuduğunu belirten Başkan Yenigün, bnun rakamsal değerinin ise 10 milyar dolara yakın olduğundan söz etti.

Libya, Irak ve Rusya'da son zamanlarda yaşanan gelişmelerden dolayı müteahhitlik sektöründe sıkıntıların sürdüğünü ve çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalındığını ifade eden Yenigün, "Sektörün mevcut performansının sürdürülebilmesi için Sahra Altı Afrika ülkeleri gibi potansiyel arz eden pazarlardaki faaliyetlerinin arttırmaları ve Güney Amerika ülkeleri gibi yeni pazarlara girmeleri ile mümkün olabileceği düşünülmektedir." açıklamasını yaptı.

Müteahhitler Birliği: Komşularla sorun olmasaydı sektörümüz yüzde 20 artardı

Müteahhitler Birliği: Komşularla sorun olmasaydı sektörümüz yüzde 20 artardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim