• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Muş’un İlk Türk Sanat Müziği Korosu Kuruldu

Muş’un İlk Türk Sanat Müziği Korosu Kuruldu
Muş'ta, kamu kurumlarında çalışan personeller ve müzik öğretmenleri tarafından kentin ilk Türk sanat müziği korosu kuruldu.

Muş'ta, kamu kurumlarında çalışan personeller ve müzik öğretmenleri tarafından kentin ilk Türk sanat müziği korosu kuruldu.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kültür Haftası programı kapsamında kamu çalışanları ve müzik öğretmenlerinden oluşan Türk sanat müziği korosu bir konser verdi. Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ve kamu kurum amirleri ile öğrenciler katıldı. Burada sahneye çıkarak duyduğu sevinci paylaşan Vali Seddar Yavuz, Muş'un ilk Türk sanat müziği korosunun kurulmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Aşkın, hüznün ve umudun en iyi şiir ve şarkılarda anlatıldığını hatırlatan Vali Yavuz, "Türk müziği diye adlandırdığımız, herkesin sanat müziği olarak bildiği, herhalde bundan daha nezaketli bir müzik tarzı olmaz. O yüzden de kökü itibariyle tasavvuf müziği kaynaklı olan müziğin, bütün gençler tarafından özellikle genç kuşaklara sevdirilmesi fevkalade önemlidir. Şarkı sözlerini dikkatlice dinleyin, bir de şimdi yazılan şarkıların sözlerini bir dinleyin. 5-10 yıl önce yazılmış şarkıları kim hatırlar, çok az kişi hatırlar ama biraz önce işte "benzemez kimse sana" diye başlayan şarkı herhalde 100 yıl sonra bu topraklarda yine söylenmeye devam eder" dedi.

"KUSURA BAKMAYIN HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon sorunuyla ilgili salonda bulunan misafirlerden özür dileyen Vali Yavuz, "Sizden de özür diliyorum. Arkadaşların program organizasyonunda sorun oldu. Ne beklemeyi, ne de bekletmeyi severim. Hayatım boyunca hiç kimseyi ne beklettim, ne de beklemekten hoşlandım. O yüzden kusura bakmayın, hepinizden özür diliyorum. Ama bu şehri daha iyi hale getireceğiz, bu şehirdeki organizasyon kapasitemizi arttıracağız. Bunun için insanlar zaman zaman üzülecek, zaman zaman sevinecek ama hiçbir şey benim için değil sizler için bunu söylemek istiyorum. Bir kez daha tüm arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Müzikle uğraşan kişileri bir araya getirmek istediklerini ifade eden Vali Yavuz, "Şehrimizde, gerek üniversitemizde, gerek kurumlarımızda hem müzikle uğraşan müzik öğretmenlerimiz var, bunun dışında da özellikle müziğe ilgi duyan ve bir enstrümanla uğraşan arkadaşlarımız var. Dolayısıyla istedik ki bunları bir araya getirelim ve kültürümüzü, özellikle müziğimizi yaşatsınlar. Özellikle de kamu görevlilerimiz başta olmak üzere bir hobisi oldu. Herkese açık bir çalışma bu. Şu anda ilk meyvelerini verdi, ilk konserlerini verdiler. Gayet güzel bir konser oldu. Önümüzdeki süreçte bu konserleri belli bir düzene bağlayıp, belli aralıklarla konser düzenleyeceğiz. Ümit ediyorum daha fazla arkadaşımız bu etkinliğe katılır diye düşünüyorum ve değerlendiriyorum. Son derece başarılı buldum, emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konser, Türk sanat müziği dinletisinin ardından sona erdi.

Muş’un İlk Türk Sanat Müziği Korosu Kuruldu

Muş’un İlk Türk Sanat Müziği Korosu Kuruldu

Muş’un İlk Türk Sanat Müziği Korosu Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim