• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Musul barajı tehlike altında

Musul barajı tehlike altında
IŞİD'in bölgeye düzenlediği saldırılar sebebi ile bakımı yeterince yapılamayan Musul barajı tehlike altında.

IŞİD'in bölgeye düzenlediği saldırılar sebebi ile bakımı yeterince yapılamayan Musul barajı tehlike altında.

Bugün beraberindeki heyet ile birlikte Musul barajında incelemelerde bulunan Musul Valisi Hemad Newfel, barajın yıkılmaması için Irak hükümetinin gereken acil önlemleri alması gerektiğini söyledi.

Barajın bakımının İtalya'nın Trevi şirketine verdiklerini söyleyen Newfel," Barajın hemen yıkılacağını söylemek doğru değildir. Aynı anda barajın hiçbir tehlike altında olmadığını da söylemek doğru değildir. Vatandaşlarımızı korkutmaya gerek yoktur, eğer bir tehlike ile karşı karşıya gelirlerse önceden haberdar ederiz. Barajın kapılarından biri bozuk ve tamir edilmeye ihtiyacı vardır. Barajın bakımı yıllardır düzenli bir şekilde gerçekleşiyor. Bundan sonra da düzenli bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. İtalyanların barajda çalışmaya başlaması halkımız için bir ümittir." ifadeleri kullandı.

Barajın bakımının düzenli bir şekilde yapılmaması halinde tehlikenin büyüyeceğini belirten Newfel, İtalyanların barajda çalışmaya başlamasının yıkılma tehlikesini azaltacağını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde ABD'li üst düzey general Sean MacFarland, Iraklı yetkililerin hidroelektrik barajının(Musul) çökme potansiyeli olduğunun farkında olduklarını ve temelinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Irak ve Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlar gerçekleştiren ABD öncülüğündeki koalisyonun başındaki isim olan MacFarland, "Barajın çökme ihtimalinin ne olduğunu şu an belirlemeye çalışıyoruz. Bütün bildiğimiz çöktüğü zaman hızla çökeceği ve bu kötü bir şey" ifadelerini kullanmıştı.

IŞİD militanları 2014 yılı ortasında barajı iki haftalığına ele geçirmişti. IŞİD'in barajı havaya uçurarak Musul ve Bağdat'ta binlerce kişinin ölümüne yol açacağından endişe edilmişti.

Musul barajı tehlike altında

Musul barajı tehlike altında

Musul barajı tehlike altında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim