• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Müsteşardan Üniversite Projelerine Övgü

Müsteşardan Üniversite Projelerine Övgü
Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Uludağ Üniversitesi'ni (UÜ) ziyaret etti.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Uludağ Üniversitesi'ni (UÜ) ziyaret etti. Hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi alan Müsteşar Demir, üniversite yöneticilerini tebrik etti.

Uludağ Üniversitesi, şehirdeki yatırımları ve projeleri incelemek üzere Bursa'da bulunan Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir'i ağırladı. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Müsteşar İsmail Demir'e üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Üniversitenin 3. nesil vizyonu çerçevesinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri dinleyen Müsteşar Demir, üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiğini açıklayarak, UÜ yöneticilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Demir, üniversitenin kalkınması ve Bursa'ya değer üretmesi adına projelere ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da yönetim olarak üniversitenin gelecek 25 yılını planladıklarını söyledi. Bu planlama çerçevesinde 2016 yılından başlamak üzere projeleri tek tek hayata geçirmeye başlayacaklarını vurgulayan Rektör Ulcay, "Sadece üniversiteye değer katacak projeler hazırlamadık. Bursa'ya ve ülkemize de katma değer sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bunlarda biri de kentimizdeki uzay, havacılık ve savunma sanayiindeki hamleye destek vermek üzere kuruluş çalışmalarına başladığımız Uzay ve Havacılık Fakültesi'dir. Ortaya koyduğumuz projelerimizin devlet büyüklerimiz tarafından da destek görmesi adına temaslarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da dört bakanlığımızı ziyaret ettik ve planlarımızı aktardık. Ziyaret ettiğimiz bakanlarımız ve bir araya getirdiğimiz milletvekillerimiz de bizlere tam destek verdi. Hep birlikte koordineli bir şekilde çalışacak, üniversitemize, kentimize, ülkemize ve akademik camiamıza fayda getirecek değerler üreteceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim