• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Adana Adliyesi'ni ziyaret edip bakanlığa bağlı kurumlarda incelemelerde bulundu.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Adana Adliyesi'ni ziyaret edip bakanlığa bağlı kurumlarda incelemelerde bulundu. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, eski Adana hakimi olan Menteş'e projelerle ilgili bilgi aktararak yatırımlara destek vermesini istedi.

"Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar; Mevzuat ve Yönetim Çalıştayı"'na katılmak üzere Mersin'de bulunan Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, beraberinde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya ile birlikte Adana'ya geldi. İlk olarak Adana Adliyesi'ni ziyaret eden Selahattin Menteş, burada Başsavcı Ali Yeldan, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz ve Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan ile çok sayıda hakim ve Cumhuriyet savcısıyla bir araya geldi.

BAŞSAVCI YELDAN PROJELERE DESTEK İSTEDİ

Başsavcı Ali Yeldan, Adana'nın tanıtımı ve adliyede yürütülen soruşturmalar, iş durumları, Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü faaliyetleri, devam eden projeler ve faaliyetler hakkında sunum yaptı. Adliyenin iş yükünün bir hayli fazla olduğunu belirten Başsavcı Yeldan, adliyeyi olaylarla değil projelerle ön plana çıkarmak için çaba gösterdiklerini kaydederek, kente yapılacak yatırımlarda Menteş'ten destek olmasını istedi.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş de, görev yaptığı dönemden sonra Adana Adliyesi'nde ve kentte birçok şeyin değiştiğini gördüğünü belirterek, "Adana, potansiyeli itibariyle İzmir kadar tercih edilmesi gerekir. Ama lojman sorunu, iş yükü, adliye binası sorunu bunları engelliyor. İnşallah bu sorunlar çözüldükten sonra talep gören bir şehir olacaktır. Projeleriniz çok güzel, elinize sağlık. Biz de, bakanlık olarak yaptığınız projelere destek vermeye hazırız" dedi.

VEFAT EDEN SAVCININ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Toplantının ardından, Müsteşar Yardımcısı Menteş'in başında bulunduğu heyet, 7 Şubat'ta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın eşi Güzide Kaya'ya taziye ziyaretinde bulunup başsağlığı diledi. Ziyaretin ardından, heyet, Yüreğir İlçesi Köprülü mahallesinde yapımı devam eden Adana Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Yaklaşık yüzde 55'i tamamlanan kaba inşaat alanını gezen Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Başsavcı Yeldan ve şantiye şefi Halit Alptekin'inden inşaatın ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Heyet, daha sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Açık Ceza İnfaz Kurumu inşaat işkolu marifetiyle yaptırılan "Adliye Uygulamalı Eğitim ve Sosyal Tesisi" inşaatında inceleme yaptı. Adana ile çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği tesis hakkında bilgi veren Başsavcı Ali Yeldan, Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş'e, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlerin çam kozalaklarından yaptıkları ve çok rağbet gören "Kanatlı Kozalak" isimli kuş figürü hediye etti.

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme

Müsteşar Yardımcısı Menteş’ten Adana’da İnceleme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim