• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Muş’tan Suriye’ye Yardım

Muş’tan Suriye’ye Yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanlığı tarafından Suriye'ye insani yardım TIR'ı gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanlığı tarafından Suriye'ye insani yardım TIR'ı gönderildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, Suriye'de 5 yıldan bu yana süren iç savaş sebebiyle 100 binlerce insanın rejim ve destekçileri tarafından öldürüldüğünü veya yaralandığını, milyonlarca insanın da evlerini terk ederek mülteci durumuna düştüğünü ifade etti. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, savaşın başladığı ilk günden itibaren Türkiye sınır illeri ve Suriye içinde oluşturduğu koordinasyon merkezi aracılığıyla uygun alanlarda konteyner ve çadır kentler kurarak Suriyeli mültecilere barınma, gıda, sağlık, eğitim ve acil ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını belirten Hasan Konuşuk; "Son dönemde Suriye içindeki fırınlarımızın Rus savaş uçakları tarafından vurulması ve insanların uzayan savaş karşısında bölgeye olan ilgilerinin azalması neticesinde depolarımızdaki un stokumuz bitme noktasına gelmişti. Bunun üzerine, söz konusu kritik durumu dikkate alan duyarlı insanlarımız "Suriye İçin Acil Un Kampanyası" başlatmış, Muş ilimizde faaliyet gösteren bazı STK'larımız da bu kampanyayı cevapsız bırakmamışlardır. Başlatılan kampanyada basın duyurusu ve afişlerle bilinçlendirme çalışmaları yapılarak bu kanayan yaraya yeniden dikkat çekilmeye çalışılmıştır. Kampanya neticesinde bir TIR'lık un toplanmış ve un yüklü TIR Muş'tan İHH Kilis Koordinasyon Merkezi'ne, Suriye içindeki fırınlarda kullanılmak üzere teslim edilmiştir" dedi.

Kampanyaya destek veren dernek ve kurumlara teşekkür eden Konuşuk; "Kampanyaya fiili, mali, yahut dualarıyla destek olan herkese, her kesime başta Muş Özgür-Der, Muş Eğitim-Bir-Sen, Muş Belediyesi, Muş Lale-Der, Muş İlim Yayma Cemiyeti, Muş Bilge-Der, Muş İlim-İrfan ve İhsan-Der, Muş Memur-Sen olmak üzere tüm gönüllülerimiz ve kıymetli Muş halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. MUŞ İHH olarak, sadakanın belayı defettiği inancıyla Muş'tan çıkan her yardımın yine Muş için yapılacak en güzel iyiliklerden olacağının unutulmamasını isteriz" diye ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim