• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Muş’tan Amerika’ya Tandır Ekmeği Gönderiliyor

Muş’tan Amerika’ya Tandır Ekmeği Gönderiliyor
Muş'ta üretilen tandır ekmeği Amerika'ya gönderiliyor. Soğuk havanın hakim olduğu Muş'ta, vatandaşların ekmek pişirdiği tandırlar kapandı.

Muş'ta üretilen tandır ekmeği Amerika'ya gönderiliyor. Soğuk havanın hakim olduğu Muş'ta, vatandaşların ekmek pişirdiği tandırlar kapandı. Soğuk hava nedeniyle tandır ekmeği pişiremeyenler fırın olarak kurulan tandır evlerine yönelmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte işlerin açıldığı tandır fırınlarında, yurt içinin yanı sıra Amerika, Almanya gibi ülkelere tandır ekmeği gönderiliyor.

Tandır fırını açan Hüseyin Arme, soğuk hava nedeniyle işlerinde ciddi bir artışın olduğunu söyledi. Vatandaşların kullandığı tandırların genelde dışarıda olduğunu ifade eden Arme, "Millet ekmek yapamıyor. Haliyle ekmek bize dönüyor. Yüzde 30 bir artma oluyor. Ortalama günlük yazın 600 ila 800 arası, kışın 800 ila bin arası değişiyor satışlar. Soğukla birlikte millet artık tandırında ekmek yapamayınca bize dönüyor, haliyle de bizim satışlar artıyor. Yurt dışında bizim ekmek her yere gidiyor. Amerika'ya, Almanya'ya kadar bizim ekmek gönderdiğimiz var. Yurt içinde Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar gönderiyoruz. Memuru alıyor, köylüsü alıyor, doktoru alıyor. Dışarıdan gelen misafirler oluyor burada. Onlar duyuyor gelip bizden alıyor. Yabancı kişilerde gelip alıyor" dedi.

"BERLİN'E TANDIR EKMEĞİ GÖNDERİYOR"

Muş'a, Berlin'den taziye nedeniyle gelen ve dönüş öncesi tandır ekmeği alan Mazhar Sayılgan adlı vatandaş, "Berlin'e götürüyorum. Taziyeye geldim. Taziye bitti, tekrar Almanya'ya gidiyorum. Genellikle her zaman götürüyoruz. Yazın arabayla geldiğimizde götürüyoruz, bozulmuyor. Orada buzdolabına koyuyoruz. Bu ekmekler çok sağlıklı, bozulmuyor" şeklinde konuştu.

Muş’tan Amerika’ya Tandır Ekmeği Gönderiliyor

Muş’tan Amerika’ya Tandır Ekmeği Gönderiliyor

Muş’tan Amerika’ya Tandır Ekmeği Gönderiliyor

Muş’tan Amerika’ya Tandır Ekmeği Gönderiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim