• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Mustafakemalpaşa’da ramazan heyecanı

Mustafakemalpaşa’da ramazan heyecanı
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayını fırsat bilerek vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak üzere Mustafakemalpaşa'da organize ettiği...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan ayını fırsat bilerek vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak üzere Mustafakemalpaşa'da organize ettiği iftar programı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katımıyla gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi, yaptığı organizasyonlarla, 17 ilçe ile 7 farklı ülkede 11 ayın sultanı ramazanı "ruhaniyetine uygun şekilde" yaşatmaya devam ediyor. Bir yandan Bursa'nın tüm ilçelerinde kurduğu iftar sofralarıyla vatandaşları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan başta Balkan ve Kafkas ülkeleri olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında benzer etkinliklerle Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlıyor. Ramazan ayının coşkusunu insanlara aktaran, katılımcıların kalplerinde manevi hislerin oluşmasına neden olan etkinliklerden biri de Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirildi. Adnan Menderes Meydanı'nda kurulan iftar sofraları, binlerce Mustafakemalpaşalıyı bir araya getirdi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı organizasyonda, 2 bin 500'ü aşkın kişi orucunu birlikte açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak vatandaşları dinledi. Ardından kürsüye çıkan ve halka hitap eden Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu iftar sofralarıyla ramazan ayının dolu dolu geçtiğini söyledi. Bursa'da olduğu gibi Balkan ve Kafkas ülkelerinde de benzer atmosferlerin yaşandığını, kurulan onlarca iftar sofrasıyla yüzlerce-binlerce Müslümanın aynı mekanda omuz omuza oruç açtığını ifade eden Başkan Aktaş, "Hedefimiz güzelliği paylaşmaktır, gönüllere dokunmaktır. Bana göre, burada da maksat hasıl olmuştur. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 17 ilçenin tamamında bu sofralar kuruluyor. Hatta gönül coğrafyalarımızda, başta Balkanlar olmak üzere Kafkaslarda aynı organizasyonlar yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine erzaklar dağıtılıyor. Allah'a hamdolsun. Bursa'nın insanı, iş dünyası, Büyükşehir Belediyesi her tarafa yetişmeye çalışıyor. İnşallah bu mutluluk ve huzur ile Kadir Gecesi'ni de bayramı da idrak ederiz. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada, "Yola çıkarken, "Milletimizin hizmetkarı olacağız, vatandaşımıza efendilik taslamayacağız, insanı yaşat ki devlet yaşasın, 3Y ile mücadele edeceğiz" dedik. Elhamdülillah, bunda da başarılı olduk. Görevi devraldığımızdan itibaren taş üstüne taş koymaya, eser üstüne eser inşa etmeye devam ettik. Türkiye son 16 yılda değişti, dönüştü, gelişti ve kalkındı. 16 yıl önce "Yapılamaz" denilen ne varsa yapıldı" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından iftar saatine kadar Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim