• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mustafa Yurttaş’tan, Ebeveynlere Başarı Tüyoları

Mustafa Yurttaş’tan, Ebeveynlere Başarı Tüyoları
Küçükçekmece'de düzenlenen söyleşiye katılan eğitimci-yazar Mustafa Yurttaş, ebeveynlere çocuklarının başarılı olabilmesi için önemli tüyolar...

Küçükçekmece'de düzenlenen söyleşiye katılan eğitimci-yazar Mustafa Yurttaş, ebeveynlere çocuklarının başarılı olabilmesi için önemli tüyolar verdi.

Eğitimci, yazar Mustafa Yurttaş, Küçükçekmece Belediyesi okul söyleşileri kapsamında düzenlenen etkinlikte Küçükçekmeceli ebeveynlerle buluştu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye katılan Yurttaş, anne ve babalara çocuklarının başarılı olması için önemli tüyolar verdi.

"KOLAY OLANI ZORLAŞTIRIYORUZ"

Çocukların başarılı olması için anne ve babaların kendi davranışlarını değiştirmesi gerektiğini belirten Yurttaş, "Ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek de oraya gider. Hep olumsuzuz, yapamazsın diyoruz. Kolay olanı bakış açımızla zorlaştırıyoruz. Aşırı beklentilerle çocuklara aşırı kaygılar yüklüyoruz. Rahat beyin öğrenir; kaygılı beyin öğrenemez" diye konuştu.

Mustafa Yurttaş çocuklardaki kaygı ve stresi giderebilmek için ise yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Eylem ve cesaret kaygının düşmanıdır. Kaygıyı giderebilmek için, program ve eylem yaparsanız o kaygıdan kurtulursunuz. Başarıda kaygıyı azaltmak için ise, çocuklara bir şey öğretirken 5 duyuyu kullanabiliriz. Bu şekilde çocukların fıtratına uygun bir iş yapmış olursunuz."

"DERSİ ŞEKİLLER VE RENKLERLE EĞLENCELİ HALE GETİRİN"

Öğretme yöntemlerinden biri olan beyin haritalarından da bahseden Yurttaş, "Çocuklara bir şeyi sadece kelime ile ezberleterek değil; şekillerle onların kolay hatırlayacağı şekilde öğretmeliyiz. Beyin her zaman kolay olanı sever. Ama siz çocuğa sadece sol beynini kullanarak kelime ezberletirseniz o çocuk kaygı ve stres duyar. Ancak şekillerle renkleri kullanarak görselliği de ön plana katarsanız, çocuk o dersi sever; eğlenir ve başarılı olur" dedi.

"AMACIMIZ ÇOCUĞUN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK"

Bir öğretmenin bir çocuğa verebileceği en güzel hediyenin onun potansiyelini, özgüvenini artırmasını sağlamak olduğundan da bahseden Yurttaş, "Ezber eğitimden, ezbere dayanan sınav sistemimizden sıyrılmamız gerekiyor. Yabancı ülkeler artık çocuğun kendi potansiyeline göre sınav uyguluyor. Her çocuğa bireysel olarak eğitim veriyor. Bizim amacımız da çocuğun kendi yeteneklerini ön plana çıkararak mutlu ve başarılı olmasını sağlamak" diye konuştu.

Mustafa Yurttaş’tan, Ebeveynlere Başarı Tüyoları

Mustafa Yurttaş’tan, Ebeveynlere Başarı Tüyoları

Mustafa Yurttaş’tan, Ebeveynlere Başarı Tüyoları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim