• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mustafa Yeşil yolsuzluk operasyonunu değerlendirdi

Fetullah Gülen'in Onursal Başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Başkanı Mustafa Yeşil gündemle ilgili açıklama yaptı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil açıklama yapıyor. Açıklamanın gündeminde yolsuzluk operasyonu vardı. 
 
 İşte konuşmasından satır başları;
 
"HAŞHAŞİLER BENZETMESİ KABUL EDİLEMEZ"
 
Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmanın ardından Fethullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı, tarihinde ilk kez basın toplantısı düzenledi. Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Erdoğan'ın yaptığı "Haşhaşiler" benzetmesine cevap verdi. Yeşil "Haşhaşiler olarak karanlık tarihe geçmiş, uyuşturucu kaçakçılığı olan, toplumu tehlikeye sokan illetli bir yapı olarak tarihe geçen Nizamül Mülk'ü katleden zihniyetle hizmetin benzetilmesi kabul edilemez." dedi.
 
 
"AKP DEMOKRATİK ADIMLAR ATTI"
 
8-10 yıla yakın vesayetçi dönemin ardından AKP demokratik adımlar adına ciddi adımlar attı. İnanç ve fikir özgürlüklerinin altının çizilmesi vesayete karşı mücadele AKP'yi desteklememizin en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Kamuyounda bu ilkelerle kazanılmış hamle ve mesafe ve değerlerin özellikle dershanelerle endişeye düşüren, bir sektörü kaybetmek değil demokratik kazanımlarla ilgisi olmayan acaba geriye mi gidiyoruz endişesini taşıyan bir yaklaşımdır. İddialar asla bir hakikate dayanmamaktadır.
 
"CAMİA İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ"
 
17 Aralık'ta meydana gelen yolsuzluk operasyonun camia ile ilişkilendirilmesi asla kabul edilmez.
Kutuplaştırıcı ve incitici söylemeler çok rahatsız edici. Hizmet ile bir takım iddialar 8 yıl boyunca yargılama süreci yapılmıştır. 'Paralel yapı', 'örgüt' gibi gündeme getirilen iddialar 8 yıllık yargılama sürece sonrasında çürütülmüştür.
 
"Eksiğiyle kusuruyla hukuk işleyebilseydi bugün bu durumu yaşamayacaktık. Çünkü hukuk kendi normları içinde işlerken emniyet vazifesini yapsaydı, hukuk askıya alınmamış olsaydı kendimizi bu denli kaygılı hisetmiyor olacaktık."
 
Çete iddiaları için de "Siz, almak değil sadece veren, 160 ülkede okul açan bir çete gördünüz mü?" diye yanıtladı.
 
"Bugün bir psikolojik herekat içindedirler. Ortaya çıkan kasetlerin hizmet hareketiyle mantık ve makuliyet açısından hiçbir ilgisi yoktur" diye ekledi. 
 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim