• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Mustafa Sarıgül'den takip ediliyorum iddiası

Mustafa Sarıgül'den takip ediliyorum iddiası
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Güngören'de esnaf ziyareti sırasında bir emniyet mensubu tarafından görüntülendiğini söyleyerek, ''Sayın Başbakan'ın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Güngören ve Bağcılar'da esnaf ziyaretinde bulundu. Sarıgül, ziyaretleri sırasında vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektiren Sarıgül, Güngören'de bulunan Diyarbakır Cüngüş Handere Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleri, Sarıgül ve partililere çiğköfte ikram etti.

"KAMERA İLE TAKİP EDİLİYORUM"

Güngören ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, bir emniyet mensubu tarafından kamera ile takip edildiğini söyledi.

Sarıgül şöyle konuştu: "Emniyet mensupları bizi sürekli takip ediyor. Takip etmelerini de ben normal olarak karşılıyorum. Biz de onları tanıyoruz. Onlar da kendi görevlerini yapıyorlar. Bir arkadaşımız da kamerayla çekim yaptı. Çekim yapan arkadaşın da siz basın mensupları gibi basın otobüsünün içerisine gelmesini arzu ettim. Bizim gizli kapaklı bir yanımız yok. Çekim yapan arkadaşımız da sizlerle birlikte görevini yapabilir. İstediği soruyu sorabilir. Ama  bir emniyet mensubunun siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesi, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. 

TAKİP ETMESİNE GEREK YOK

Sayın Başbakan'ın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok. Zaten bizim her şeyimiz açık. Bu yüzden emniyet mensupları kendi görevini yapmalı. Ama o emniyet mensubu arkadaşıma ben bir şey söyleyemem. Önemli olan o emniyet mensubu arkadaşıma görev veren o iktidara söylemek lazım. Hangi demokratik ülkede ana muhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir Başkan adayını bir kamerayla sivil emniyet mensubu arkadaşlarıma takip edin diyorsunuz.

O KENDİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR

O takip eden arkadaşıma kesinlikle bir şey diyemem. O kendi görevini yerine getirmeye çalışıyor. İstanbul Büyükşehir adayı Sarıgül'ü izleyin ve nereye gidiyorsa bize bilgisini verin diyen siyasi iktidarın demokrasi anlayışının ne olduğu belli oluyor. İleri demokrasi diye gelenler rakiplerini sivil emniyet mensuplarıyla takip ettiriyorlar. Bakın şu anda o arkadaşımız burada yok.

AKILLARI İSTANBUL'DA FİKİRLERİ SARIGÜL'DE

Ben ilk defa böyle bir şeyi yaşıyorum. Ne Sayın Süleyman Demirel, ne Özal döneminde böyle bir şeye rastlamadım. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Nereye giderse Sarıgül'ü takip ediyorlar. Çünkü akılları İstanbul'da fikirleri de Sarıgül'de."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim