• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Mustafa Sarıgül'den flaş açıklama

Mustafa Sarıgül'den flaş açıklama
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül seçim sonrasında ilk kez basın toplantısı düzenledi...

İşte Mustafa Sarıgül'ün konuşmasından satır başları:

Bugün sizlerle beraberiz. 30 Mart’ta yerel seçimler yapıldı. Henüz sonuçlar kesinleşmiş değil. Sandıklar açıldıktan itibaren İstanbul’daki seçimleri İl başkanımızla beraber yakından takip ettik. Partili arkadaşlarımızı gönüllülerimizi oyların çalınmasına karşı gece gündüz tetikte durdular. Pek çok ilçede seçim sonuçlarına itirazlarımızı yaptık. Sandık sandık ilçe ilçe bütün gelişmeleri CHP il merkezinde ve ilçe merkezlerinde yakinen takip ediyoruz. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Tüm Türkiye’de sandıklar ne yazık ki şaibelidir. İstanbul’da önde görünen partiye çağrı yapıyorum. İstanbulluların sonuçları iç huzuruyla kabul etmesi için gelin tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın.

Sonuçlar ne olursa olsun bu seçim demokrasi tarihimize maalesef şaibeli bir seçim olarak geçecektir. Kampanya sürecinin başından itibaren demokrasi ve etik kurallarla bağdaşmayan saldırılarla karşılaştık. Başbakan telefonları gazeteleri arıyarak şahsıma sansür uyguladı. Kendisi her gün onlarca tv’de saatlerce konuşurken bizim canlı yayınlarımız engellendi. Tek iletişim kanalımız olan sosyal medya ne yazık ki yasaklandı. Twitter ve youtube yasağıyla Türkiye’yi demokratik dünyada kopardılar. Afiş ve pankartlarımız yırtıldı gece sabaha kadar toplatıldı. Seçim ofislerimize otobüslerimize önemli saldırılar yapıldı. Sahte SMS mesajlarıyla adaylıktan çekildiğim şeklinde yalan haberler yayıldı. Son olarak Kadıköy’deki mitingin iptal edildiği şeklinde yalan haberleri yaydılar.

Böylesine anti demokratik ortamda seçimlere gittik. Seçim gününden itibaren benzer şaibeler devam etti. Onlarca ilçede bir çok okulda elektrikler kesildi. Oy torbaları ortalarda dolaştı. Bunlara rağmen binlerce partili arkadaşımla birlikte sandıkları korumak için mücadele etmeye devam ediyoruz. Sonuçta kazanabiliriz ya da kaybedebiliriz. Fakat bir tek oyun bile çalınması demokrasi adına kara bir lekedir.

Bütün bunlar dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Seçim öncesinde uluslar arası gözlemci talebimizin haklı olduğu ortaya çıktı. İktidar yasaklarla girdiği seçimi demokrasi diye sunmaya çalışıyor. Oysa Türkiye’nin nasıl bir antidemokratik seçim yaşadığını tüm kamuoyu gördü. Yurttaşlarımız bu oyunu yakından takip etmiştir. Huzurunuzda bizleri oylarıyla destekleyen yüzbinlerce yurttaşıma sandığa giderek demokrasiye güç katan tüm yurttaşlarımıza şu sözü veriyorum. Hak ve hukuk arayışımız devam edecektir. Yurttaşlarımız umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye çaresiz değildir. Ülkemiz siyasi ayak oyunlarına ve seçim hilelerine teslim edilmeyecek kadar değerlidir. Demokrasiyi korumaya devam edeceğiz. 

Bu seçim yurttaşlarımızın demokrasi ve hak arama bilincini daha da artırmıştır. Tüm zorulukları el ele kol kola omuz omuza aşmaya devam edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Çalışa çalışa kazanacağız. 

Yarın saat 12.00'de genel başkanımızı ziyaret edeceğim. Kendisine detaylı bir şekilde bilgi sunacağım. İstanbul'da iktidar partisinden dileğimiz siz kendinize güveniyorsanız seçim sonuçlarının doğru olduğuna inanıyorsanız bizim müracaatımıza destek verin ve oylar yeniden sayılsın. Demokrasi İstanbul'da tam anlamıyla kazansın. Şaibe yok diyorsanız tutanakların doğru olarak merkeze nakledildiğini birleştirme tutanaklarında sorun yok diyorsanız korkmanıza çekinmenize gerek yok. Bütün sandıkların yeniden sayılması konusunda demokrasi adına duyarlılığınızı gösteriniz. Nokta kadar yurttaşların gönlünde şaibe kalmadı diye demokrasiye olan inancımızı koruyalım. 

Sayım tekrar yapıldığında AK Parti adayı da kazanabilir. Fakat bu süreç demokrasi açısından sandığın güveni açısından soru işaretleri açısından sosyal medyada yapılan çalışmalar açısından önemlidir. Biz bu çalışmayı ülkemiz ve demokrasi adına yapıyoruz. Bu laik ve demokratik Türkiye'nin mücadelesidir. Bu sonuçlara bir bakın. 137 oyumuz 37 olarak yazılmış. Yazık günahtır. AKP'nin oyu da 107 ise 207 olarak yazılmış. Somut örnekler var elimizde. Bugün iktidarda olanlar yarın kendilerine yapılmamasını istiyorlarsa bugün itirazımızı dikkate almalıdır. Gerçek sonuç ortaya çıksın. Yüzde 7'lik gibi oy farkı önemli bir farktır. Bu farkın doğru olması yurttaşlarımızın vicdanlarının rahat olması için iktidar partisi bizim itirazımıza destek vermelidir. Yurttaşlarımızın gönlünde kuşku oluşmaması lazım. Şu anda 1 milyon oyda kayıp olduğu ortadadır. 1 milyon oyun sandıktan çıkan sonuçla birleştirme tutanağında kasten yanlış yazıldığı ortadadır. 

Bu örneklerin çoğalmaması bunların yanlış yapıldığını ispatlamak iktidar partisine düşmektedir. 2011 genel seçimlerine göre AKP İstanbul'da oyunu 100 bin oy, CHP İstanbul'da oyunu 1 milyon artırmıştır. Bu düzeltmeler yapıldığı zaman konu farklı bir noktaya gelecektir. Sandıktan korkmayın diyen bir iktidarın bugün demokrasi adına özgürlük adına tekrar sayım yapılmasını kabul etmek durumundadır. İtirazımıza onlar da destek vermelidir. İstanbul'da sayımlar tekrar yapılmalıdır. Yurttaşların gönlünde şaibe kalmaması lazım. Bir kez daha iktidar partisini demokrasiye inanıyorsanız özgürlüğe inanıyorsanız yurttaşlara saygınız varsa ve eminseniz sandıklarda en ufak bir şekilde hile yapılmadı diyorsanız o zaman CHP'nin itirazına destek verin ve İstanbul'da tekrar sayım yapılsın. Bütün siyasi partilerin barodaki gözlemci arkadaşlarımızın huzurunda bir kez daha sayım yapılmasını kesinlikle bekliyoruz. 

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI KONUŞTU

Size seçimde şaibelerle ilgili bir kaç delil sunacağım. YSK kendi birleştirme tutanaklarını web sitesinden yayınlıyor. Onunla bizim elimizdeki ıslak imzalı tutanakları karşılaştırdık. Tam 3500'e yakın sandıkta fark tespit ettik. İstanbul'daki sandıkların yüzde 10'u üzerinde bir rakamdır bu. 39 ilçeden oluşuyor. Bütün ilçelerimiz var burada. Belediye meclislerinde ilçe belediye başkanlıklarında ya da büyükşehir başkanlıklarında tespit edilen 3500 fark var. CHP.org.tr'deki sayfamıza da bu ıslak imzalı tutanakları yükledik. Görmek isteyen yurttaşlar bakabilir. 

Bir kaç örnek sunacağım. Kağıthane ile ilgili bir örnek sunacağım. Örneğin Kağıthane 1346 nolu sandık... Burada sayın Mustafa Sarıgül'ün aldığı oy 137, Kadir Topbaş'ın oyu 125... CHP'nin oyu 37 olmuş AKP'nin oyu ise 225 olarak geçmiş. Bunu kontrol edebilirsiniz... Islak imzalı tutanak ile YSK'nın girdiği oy değerleri karşılaştırın. AKP'ye verilen oy 119 iken 219 olarak geöçmiş. 

1378 nolu sandık. CHP 167 iken 67 olmuş AKP'nin 74 oyu ise 174 olarak geçmiş. Bir sürü ıslak imzalı tutanaklar var. Değerli arkadaşlar. Bize şu ana kadar sıkça bir kaç soru soruluyor. Neden gönüllülerden çağrı yapmadınız. Neden insanlar toplanmadı il merkezine diye. 

Şunu söyleyim bizim İstanbul'da seçim günü ve sonrası için hazırladığımız sistem normal bir şekilde çalıştı. Çok az sayıda gönüllü arkadaşımızla bütün bu sonuçları alabildik. YSK'nın verileriyle ıslak imzalı verileri karşılaştırdık 3500 sandıkta fark tespit ettik. İtirazları yaptık yapmaya da devam ediyoruz. 

Bunun içinde sadece büyükşehir yok ilçe belediyeleri ve il meclis üyelikleri de var. 

İkinci bir nokta, bugün itibariyle Küçükçekmece Beyoğlu ve Üsküdar ilçesindeki sonuçlara karşı itirazda bulunduk. Buralarda görmüş olduğunuz sonuçlara benzer örnekler olduğu için itiraz ettik. Bazı ilçelerde belediye meclis üyeliklerine itiraz ediyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar seçim sonucunu değiştirme ihtimali doğuruyorsa itiraz ediyoruz. 

Sayın bakan trafoya kedi girdi dedi. Ben önce espiri yapıyor zannettim. 2009'da da beyoğlunda kedi girmişti. Bu seçimde de başka ilçelere girdi. Türkiye'nin bir çok yerinde kediler çok faaldi. Sayın bakanın bu kadar ucuz ve insan zekasıyla dalga geçer bir açıklama yapması manidardır. Hala o makamda oturuyor olması Türkiye'ye özgü bir durumdur. 

3500 ile 320'yi çarptığınız zaman ortaya çıkan rakam 1 milyon civarında bir rakamdır. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim