• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Mustafa Güler: STK’lar Çalışmalarını Toplumun Tümünü Kucaklayacak Şekilde Yapmalı

Mustafa Güler: STK’lar Çalışmalarını Toplumun Tümünü Kucaklayacak Şekilde Yapmalı
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır'nda iştirak ettiği "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik...

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır'nda iştirak ettiği "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu Sivil Toplumla Diyalog toplantısına katıldı. Eskişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda STK'ların önemine vurgu yapılırken, bu kuruluşların toplumsal işlevlerinin nasıl güçlendirilmesi gerektiğine dair görüş alış verişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantının son derece verimli geçtiğini söyleyerek idarecilerin sorumluluklarının da büyük olduğunu kaydetti. Güler, "Tavşanlı Belediyesi olarak yürüttüğümüz sosyal çalışmalar ve projelerde sivil toplum kuruluşlarının katılımlarını görüşlerini ve önerilerini önemsiyoruz. Bu toplantıda Türkiye'de 108 bini aşkın sivil toplum örgütünün nasıl çalıştığını, hizmet noktasında etkinliklerini konuştuk. Maalesef şunu ifade etmeliyim ki Tavşanlı'da anlık bir heyecanla açılan, bir müddet sonra işlevliğini yitiren, bir guruba, cemaate bağlı kalarak sizden, bizden ayırımı yapılarak toplum nezdinde desteği azalan STK'ların olduğunu düşünüyorum. Bu kuruluşların tabelalarıyla var olmaması gerekiyor. Her zaman toplumun ihtiyaçlarına duyarlı kalmaları, yardım faaliyetlerini ayırım yapmadan sürdürebilmelidir. Tavşanlı Belediyesi olarak bize gelen tüm STK'lara yanlarında olduğumuzu, destek noktasında elimizden geleni yaptığımızı ve yapmaya devam edeceğimizi söylüyoruz. STK'lar toplumların gelişmesinde önemli bir görevi üstlenmiş durumdadır" diye konuştu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Eskişehir'de ki toplantının ardından AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır ile kısa bir görüşme yaparak çalışmalarında üstün başarılar diledi. Volkan Bozkır'da başkan Güler'e teşekkür ederek Tavşanlı halkına selamlarını iletti.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim