• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mustafa Denizli Beşiktaş hakkında konuştu

Mustafa Denizli Beşiktaş hakkında konuştu
Beşiktaş-Liverpool maçını ve derbiyi kimin çözeceğini bilen Mustafa Denizli, Brugge sınavının anahtarını verdi.

MEHMET ARSLAN:


1-Demba Ba’nın hafta sonu oynanan maçta performansını yeniden bulması

2-Gökhan Töre’nin bu ligin en iyi oyuncusu olarak istikrarını sürdürmesi

3-Beşiktaş’ın takım olma yolunda her hafta üstüne koyarak devam etmesi.


MEHMET ARSLAN: Bütün bunlar Beşiktaş’ın turu rahat geçeceği hissini veriyor. Sizin bu turda favoriniz kim?


MUSTAFA DENİZLİ: Favoriyi ilk maçtan sonra açıklamıştım. Beşiktaş, turu rahat geçer düşüncen bana iddialı geliyor. Beşiktaş’ın Brugge’ü eleyecektir ama atmosferi düşündüğüm zaman bazı faktörler sıkıntı yaratabilir. Bunların başında da algılar geliyor. Bu tip maçların algısı her zaman farklıdır. Turnuvada daha güçlü takımları elediğin zaman daha zayıf rakiplere karşı oynamanın yansıması daha farklı olabiliyor.

Umarım Beşiktaş böyle bir hataya düşmez. Brugge’e baktığımız zaman Beşiktaş’ı bu hatalarla bile eleyecek bir rakip göremiyorum. Futboldaki anlık hatalar panik yaratabilir. Beşiktaş’ın gol yiyeceğini tahmin etmiyorum ama ilk yarım saatte rakibe gol atmalı.


SÜRKLASE ETMELİ

Ancak gol yerse ilk maçın son 20 dakikasındaki panik burada kesinlikle olmamalı. Şu anda öyle bir durum görmüyorum. Hakemin düdüğü ve taraftarla birlikte statta çok farklı bir atmosfer olacak. Beşiktaş, ilk yarıda rakibi sürklase edecek bir skor bulursa dediğin gibi turu geçmesi kolay olur.


PEKTEMEK - DEMBA BA OYNAMAZ


MEHMET ARSLAN: Beşiktaş hafta sonu oynanan maçta çift forvette daha başarılı oldu. Benim Brugge 11’imde Demba Ba ve Pektemek ikilisi mutlaka yer alır. Siz kafanızda bu maçı oynadığınızda kilit oyuncu kim olur?


MUSTAFA DENİZLİ: İkisinin birlikte oynaması söz konusu değil. Beşiktaş’ın böyle bir lüksü olamaz. Öncelikle orta sahayı güvene almak zorundalar.

Atiba, Veli ve Tolgay ile oynayacaktır. Öndeki adamları Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Demba Ba’yı kesemeyeceğine göre Mustafa Pektemek’in bu maçta oynaması zor. Kayseri Erciyes maçında bir test yapılmıştır. Mustafa Pektemek - Demba Ba testi ne sonuç verir?

Sorusuna yanıt aranmıştır. İyi sonuç verdi mi verdi. Ancak Erciyesspor’a karşı.


BRUGGE’ÜN ERCİYES’TEN BiR FARKI YOK

 

MEHMET ARSLAN: Brugge’un Kayseri Erciyes’ten çok farklı tarafı var mı?


MUSTAFA DENİZLİ: Esasında yok. Renkleri ve formaları bile aynı. Sadece kaliteleri biraz olsun Erciyes’in önünde. Buna rağmen böyle bir riski göze alamaz.


İKİNCİ YARI FARK İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

 

MEHMET ARSLAN: Beşiktaş ilk yarıda golü bulur ve turu ilk 45 dakikada geçer. Siz bu maçı kafanızda oynadığınızda nasıl bir mücadele öngörüyorsunuz?


MUSTAFA DENİZLİ: Beşiktaş’ın ilk devre turu geçmesi için minimum 3 farklı skora ulaşması lazım. İkinci yarı farka gitme ihtimali de daha yüksek olacaktır. Beşiktaş’ın ilk maçta gol atması çok önemliydi ve bunu başardı. İlk maçta da söylediğim gibi Beşiktaş’ın kısa sürede yaşadığı panik havası rakibe şans vermesine neden oldu.

Beşiktaş’ın sıkıntılı skorlarda son 20-25 dakikası oldukça başını ağrıtıyor. Asteras’a karşı da yaşadı. 1-2 maçta daha yaşadı.

 

OPARE SAĞ KANATTA OYNAMALI, ÇÜNKÜ...


Liverpool maçında, ‘Opare sol kanatta oynamalı’ dedim, oynadı ve çok başarılı oldu. Şimdi ‘sağ bek oynamalı’ diyorum çünkü (Oynarsa) FELiPE Gedoz ilk maçta çok etkiliydi


MEHMET ARSLAN: Beşiktaş bu sezon Avrupa’da farklı bir konsantrasyonla oynuyor. Bu görüşüme katılır mısınız?


MUSTAFA DENİZLİ: Beşiktaş’ın en büyük avantajı Avrupa karnesi. Avrupa’da düşündüğünün üstünde futbol oynadı ve sonuç aldı. Ve Beşiktaş kendini futbol anlamında fazlasıyla aştı. Beşiktaş’ın kadro yapısı da önemli. Mecburiyetten dolayı yapılması gereken değişiklikler var. Örneğin sakatlıklar gibi. Ancak Beşiktaş bu sakatlıklar yaşanmasa bile değişiklikleri yapmak zorunda.


ATAKLAR SAĞDAN BAŞLAMALI


Opare’nin pozisyonu değiştirilmeli. İlk maçta izlediğim Brugge’de Felipe Gedoz, Serdar’a karşı büyük bir üstünlük kurdu. Maçın skorunu belirleyen futbolcu oldu. Ve kazanmanın verdiği güçle Serdar’a karşı psikolojik bir üstünlük kurdu. Ancak Opare asıl yeri olan sağ tarafa geçerse Gedoz’a bu imkanı vermeyecektir. Bir de Necip’in iyi performansı var. Son lig maçında olduğu gibi Necip’i sağa çekip Opare’yi yine sol tarafta mı tahmin etmiyorum.

Beşiktaş’ın sağ kanadı Opare ile daha etkili olacaktır. Özellikle önünde Gökhan varsa ataklar mutlaka Opare ile başlamalı. Motta bunu iyi yapan bir oyuncu. Bugün oldukça eleştiriliyor ancak bu kadar takım dışı kalacak bir futbolcu olduğuna inanmıyorum. Liverpool maçında Opare’nin mutlaka solda oynaması gerektiğini söyledim. Ancak o Liverpool maçıydı. Bu maçla ilgili bunu söyleyemem. Brugge’e karşı sağ tarafta olmalı.


BRUGGE’Ü LIVERPOOL FALAN MI SANIYORLAR

 

MEHMET ARSLAN: Pek çok yorumcu Beşiktaş’ın Brugge karşısında Liverpool maçındaki gibi oynaması gerektiğini savunuyor. Bu görüşe katılır mısınız?


MUSTAFA DENİZLİ: Beşiktaş takımı, Liverpool’a karşı oynaması gerektiği gibi oynadı. Bu yorumları yapanlar Brugge’ü Liverpool falan mı sanıyorlar. Bunu söyleyenlerin hangi mantıkla bu tip bir sonuca vardıklarını anlamak çok zor.


BEŞİKTAŞ 5 PUAN KAYBEDERSE ŞAMPİYON OLUR

 

MEHMET ARSLAN: Şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ın daha avantajlı görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?


MUSTAFA DENİZLİ: Beşiktaş 5 puan kaybedecekse bunları Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında kaybetmemeli. Bunu başarırsa Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayı haline gelecektir. Şu anda direksiyon Beşiktaş’ın elinde ve karar verici durumunda. Beşiktaş kendi işini yaptığı sürece kimsenin yardımına ihtiyacı yok. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında 5 ya da 6 puan kaybederse kendi önüne keser. Ve rakiplerinin önüne geçmesine de engel olamaz. Ancak yenilmezse yoluna büyük avantajla devam eder.


HAMZA HOCA - İSMAİL HOCA DİKKAT


Damdan düşen halden bilir. İki hoca da pırıl pırıl, kazandıkları zaman her şey normal, vucüt dilleri iyi fakat kaybettikleri zaman kendilerini istedikleri gibi ifade edemiyorlar. Puan kaybına başarısızlığa daha yakın duran görüntüleri de eklenince dezavantajları artıyor.


MEHMET ARSLAN:
Hamza Hamzaoğlu ve İsmail Kartal, tercihleriyle en çok eleştirilen hocaların başında geliyor. Sizin bu iki teknik adam hakkında değerlendirmeniz ne olacak?


MUSTAFA DENİZLİ: “Damdan düşen halden bilir” diyebilirim. Türkiye’de bu işi yapıp eleştirilmeyen biri var mı? Kazandıkları zaman her şey normal. Kaybettiklerinde veya kazanamadıklarında kendilerini istedikleri gibi ifade edemiyorlar. Vücut dili ve kulübedeki duruşları da takım üzerindeki otoritede bir zayıflık olmasına neden oluyor. Bir takım eleştirileri, duruşları ve konuşmalarıyla daha da artırıyorlar. Teknik adam hatalarıyla puan kaybedilmesi doğaldır. Oynattığı futbolun iyi olmaması yüzünden eleştirilmesi de... Şampiyonluğa giden takımların hocaları bunlar. Kayıplardan sonra camiayı ve takımı ayakta tutacak sözler seçerken çok dikkatli olmak lazım. Biraz daha kendilerini çek etmeleri gerekiyor.

Yoksa her ikisi de pırıl pırıl insanlar. Ve bir şeyleri başarmak için buradalar. Ancak başarısızlığa daha yakın duran görüntüleri nedeniyle ki buna kayıplarda eklenince dezavantajları artıyor.


MEHMET ARSLAN: Şampiyonluğu belirleyecek unsurları değerlendirir misiniz hocam?


MUSTAFA DENİZLİ: Esasında zor bir tablo. Önümüzdeki 10 maça baktığımızda son iki haftada 5 puan kaybeden G.Saray’ın çok büyük şansı olduğunu söyleyebilirim. G.Saray bunu iyi kullanırsa hepsinden avantajlı. Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı yenmekten başka çaresi yok. Kaybederse yüzde yüz biter.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim