• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mustafa Denizli: 25 yaşının altında 3 oyuncu için transfer girişimlerimiz var

Mustafa Denizli: 25 yaşının altında 3 oyuncu için transfer girişimlerimiz var
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ara transfer döneminde takıma iki yeni isim geldiğini ve bundan sonra yapılacak transferlerin de belli bir yaş üzerine çıkmayacağını söyledi.

Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Antalya'da Regnum Carya Golf & Spa Resort'ta gerçekleştiren basın toplantısında, konuşan Mustafa Denizli, "İki yeni arkadaşımız aramıza katıldı, Ryan Donk ve Martin Linnes. Belirli bir yaş üstüne bu transfer döneminde çıkmak istemiyorum, dolayısıyla transfer tercihlerinde bu durumu göz önünde bulundurmak zorundayım. Gelecek arkadaşların, belirli bir yaş sınırının altında olması lazım, Donk'u bu yaş grubunun dışında değerlendiriyorum ama diğer arkadaşların tamamı 25'in altında olacak. Dolayısıyla bu kıstasımız, bize transferlerde bazı zorluklar çıkıyor, kulüplerin de kendi oyuncuları hakkında düşünceleri var." diyerek, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar görüşüp de transferini yapamadığımız 25 yaş altında 3 oyuncu oldu. Yarım saat evvel de bir haber geldi ve kulübü, bizim istediğimiz oyuncuya izin vermedi. Şu anda da 25 yaşının altında 3 oyuncu için girişimlerimiz var. Önümüzde süreç var, 15 günlük bir zamanınız var. Muhtemelen, yarından sonra biri gerçekleşir, önümüzdeki hafta da bir tanesi daha gerçekleşir. İki tane 18 yaş grubunda oyuncu var, bu oyuncular için kulübümüz tüm imkanları sundu ama reddedildi. Bu süreci yavaş ama sağlıklı değerlendirmek zorundayız. Dolayısıyla bu hafta sonu itibariyle bir yeni arkadaşımız daha aramıza katılır."

"BU CAMİANIN İÇİNDE DE YER ALAN YARDIMCIMI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIM"

Denizli, önlerindeki kupa maçından sonra bu kadroda yer alması zorlaşacak olan oyuncular için bazı kararları olacağını, 3-4 oyuncunun aralarından ayrılacağını, 3-4 oyuncunun da aralarına katılacağı söyledi. Transferlerin yanında yardımcı antrenörlerle ilgili gelen soruları da cevaplayan Denizli, şunları söyledi:

"Göreve başladığım zaman takımımla yakın temas içerisinde olmayı tercih ettim, bunu da devam ettiriyorum. Teknik adamlık ayrı bir aşktır, geriye dönük benim çalışmalarımı takip ederseniz, ben teknik adamlığa başladığımdan bu yana yanımda duran teknik adamların tamamı futbolu daha yeni bırakmış isimlerdir. Önümüzdeki hafta içerisinde, bu camianın içerisinde de yer alan yardımcı antrenörümü sizlerle paylaşacağım.

Geldiğim günden bu yana hem çizgi içi hem de çizgi dışında bizi zorlayacak tüm sorunları ortadan kaldırmaya çalışacağız. 35 günden bu yana 9 maç oynadık, hepsine 2'şer günlük antrenmanlarla çıktık. Şu anda tesislerimizde çok ciddi bir yapılanmaya gittik, fiziksel revizyonlarımız da devam ediyor. Ben, her şeyle ilgilenmeye çalışıyorum, hem fiziki hem de mental değişimin içerisindeyiz. Sağlıksız bulduğum her şeyi değiştirmek için çabalıyorum."

Süper Lig'in ikinci yarısından beklentileri sorularak, oyuncuların durumunun hatırlatılması üzerine ise Denizli, "Önümüzde zorlu bir süreç var, bunu biliyoruz. Galatasaray olarak buna hazırlıklıyız. Takımımızın verdiği reaksiyondan memnunum. Tabii ki eksiklerimiz var ve bunları da tespit ederek, en iyi şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Umut Bulut tek başına değerlendirilebilecek bir unsur değil. Belki Umut'un yaşadığını yaşamıyoruz ama burada herkes Umut'un yaşadığı üzüntüyü yaşıyor. Futbolda bunlar var, geçmişte de yaşandı, yaşanacaktır da. Umut'un girdiği o pozisyon, bundan sonra da yaşanacak, bu durum et ile tırnak gibi. Umut'un o gün yaşadığı o pozisyon sadece kendisini değil tüm takım arkadaşlarını da etkiliyor. Tepkinin ortaya çıkması, bizim için üzücü bir durum ancak Türkiye'deki taraftar profili bu özellikleri taşıyor. Bundan vazgeçebilir miyiz, elbette vazgeçebiliriz.

Podolski yaklaşık 3 aydır bileğindeki ağrıyla devam ediyor, bazı maçlara da iğneyle çıkıyordu. 3 haftalık bir tedavi sürecinden sonra bizimle beraber takımla çalışmalara başlayacak. Sneijder'in Akhisar maçında aldığı darbe yan bağlarında bir ödem meydana getirdi. Bunun telafisi süresini yaşıyoruz. Şu anda %100 sağlıklı durumda değil ama genel durumu iyi. Sneijder de bu sürece çok iyi yaklaşıyor ve oynamak istiyor.

Sinan'ın bileğinde bir problem var. Hamit devam ediyor, dün ilk kez belirli bir süre takımla top çalışmasına katıldı. Hem Hamit'in hem de bizim daha sağlıklı karar vermemiz gerek. Umarım o da 10 günü bulmadan takımla birlikte çalışmalarına başlar.

Önümüzde sadece bir rakip olsaydı, daha sağlıklı bir süreçten bahsedebilirdik ancak iki rakibimizin puan farklarıyla bizlerin önünde olması çok daha iddialı konuşmamızı engelliyor. 5 maç itibarıyla düşündüğümüzden 3-4 puan fazla kaybettik. Geldiğimizden bu yana oyuncu grubumuzun bir reaksiyonu var, bu durum kolay değil. Biz kazanmak mecburiyetindeyiz ve bu yarışa kazanarak devam edeceğiz. Ondan sonraki süreç bize farklı tablolar sunacaktır ancak öncelikli olarak kendi işimizi doğru yapmak zorundayız. Biz işimizi doğru şekilde yaparsak, tablo çok daha netleşecek."

Kariyerinde ilk kez 1 yılın üzerinde kontrat imzaladığını da belirterek, "Dolayısıyla bu 1 yıllık kontratlar benim kendimi değerlendirdiğim kontratlardır. Ben Galatasaray'a gelirken, zaten Galatasaray'ın yol haritasını değerlendiren bir teknik adamdım. 30 yaş ortalaması bir oyuncu grubu ile oynuyoruz. Hem bu tecrübeden fayda sağlamak hem de bu tecrüben arasına genç oyuncuları da sokmamız lazım. Sezon sonunda şampiyon olamazsak; başarısız oluruz ancak bizim öncelikli hedefimiz bu takım gelecekte neler yapacak sorusuna cevap bulmak." diyen Denizli, transferlerle ilgili soruların tekrarlanması üzerine ise sözlerini şöyle tamamladı:

"3 oyuncu alamadık, bunların biri birinci tercih, diğer ikisi de ikinci tercihlerimizdi. Puan farkından dolayı transfer stratejimiz değişmedi, Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu bir yapı var ve biz de bu jenerasyonu aşağıya çekerek yapmak zorundaydık. Geçen yıl yapılıp yapılmaması çok önemli değil. Şampiyon olan takımların bir sonraki senelerde yaşadığı bazı tablolar var, mesela Chelsea. Geçen yıl Premier Lig'de şampiyon oldu, bu sezon küme düşme hattında yer alıyor.

Yerli transfer adaylarımız çok fazla olmadı. Bu tarz oyuncuların birçoğu zaten rakiplerimizin kadrosunda. Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre'yi de takip ediyorum, hem genç hem de görev yapabilecek bir kurguyu yapabilmek çok zor. Takip ettiğimiz yurt dışındaki takımların bir yapıları var, bu yapıları araştırıyoruz, yakın temas kurmaya çalışıyoruz."

 

Mustafa Denizli: 25 yaşının altında 3 oyuncu için transfer girişimlerimiz var

Mustafa Denizli: 25 yaşının altında 3 oyuncu için transfer girişimlerimiz var

Mustafa Denizli: 25 yaşının altında 3 oyuncu için transfer girişimlerimiz var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim