• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Muş’ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Muş’ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem ve sakatat bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, merkeze bağlı Güdümlü köyünün dağlık bölgesine, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için kar üstüne yem ve menfezlere ise sakatat bıraktı. Yaban hayvanları için doğaya yem ve sakatat bırakan Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ferzende Saygın, her yıl gibi bu yılda da kış mevsimi boyunca kuş ve diğer hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktıklarını söyledi. Her sene ortalama 5 ile 6 ton yem bıraktıklarını ifade eden Saygın, "Her sene kış şartlarının ağırlaşması, arazi örtüsünü kaplamasıyla birlikte yemleme çalışmalarına başlıyoruz. Bu yemlemeleri yaparken yaban hayatına destekleme planı çerçevesinde yapıyoruz. Her sene ortalama 5-6 ton yem atıyoruz. Bunun dışında 2-3 ton arası sakatat atıyoruz. Bunu atarken özellikle yırtıcı hayvanların yerleşim yerlerine girmelerini engelliyoruz. Bunun dışında işte yaban hayatının devam ettirilebilmesi için bu yemleme çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

Kuş türlerini desteklemek adına her yıl düzenli olarak bu yemlemeleri yaptıklarını kaydeden Saygın, "Yaklaşık mart ayının sonuna kadar bu yemleme çalışmalarımız devam edecektir. Bu yemleme çalışmalarını il sınırının tamamında yapmaya gayret gösteriyoruz. Hava ve yol şartlarının el verdiği ölçüde tüm il sınırlarında yem çalışmalarını sürdürüyoruz. Bununla ilgili yerel STK'lardan ve arazilerdekilerden de destek alıyoruz çoğu zaman. Onlarla birlikte bu yem çalışmalarını sürdürüyoruz. Bundan sonrada inşallah sürdürmeye devam edeceğiz, yaban hayatını desteklemek adına" diye konuştu.

Kızılağaç merkezi sınırlarına yakın köylerde yemleme çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Saygın, "Arazi şartlarının çetin olması nedeniyle birkaç torba besin yemi ve 200 kilo sakatat bıraktık. Bundan sonrada bu bölgelerde ve diğer bölgelerde dönüşümlü olarak yemleme çalışmalarını devam ettireceğiz. Varto, Malazgirt, Bulanık, Hasköy ve Korkut ilçelerinde de bu çalışmalarımız devam edecektir. Bu yıl 5 ton besin yemi ve 3 tonda sakatat atmayı düşünüyoruz. Şu andaki planlamalarımız ona göre, yemlerimiz hazır bekletiliyor depolarda. Arazi şartları el verirse, yemleme çalışmalarını zaten keseceğiz. Yetmezse ilave yem alma çalışmalarımız sürecektir" ifadelerini kullandı.

Muş’ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Muş’ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Muş’ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Muş’ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim