• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Muş’ta Uyuşturucu Ve Asayiş Operasyonları

Muş’ta Uyuşturucu Ve Asayiş Operasyonları
Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 12 kilo 210 gram...

Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 12 kilo 210 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Muş Valiliği, Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli tarihlerde yapılan asayiş uygulamalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 18 Aralık günü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç şebekelerine ve şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde bir şahıstan 12 kilo 210 gram esrar maddesi ele geçirildiği ve şahsın çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklandığı belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında da yapılan "Genel Asayiş ve Genel Güvenlik Uygulamaları" kapsamında 1-18 Aralık tarihleri arasında yapılan çalışmalar kapsamında 3 bin 411 şahsın sorgulandığı belirtildi. Açıklamada, "Yürütülen çalışmalarda 23 aranan şahıs yakalanmış, 2 adet kurusıkı tabanca, 38 adet kurusıkı fişek, bir adet usulüne aykırı taşınan av tüfeği, 4 gram esrar maddesi ve bir adet kesici alet ele geçirilmiştir. 18 kişiye kumar oynamaktan idari para cezası, bir kişiye kumar oynatmak suçundan adli işlem yapılmıştır. Bir adet tombala makinesi ise adli işlemlere esas olmak üzere muhafaza altına alınmıştır" denildi.

Yine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ayrı adreste meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında 3'ü suçüstü olmak üzere 7 şahsın yakalandığı ifade edilen açıklamada, "Yakalanan kişilerden 2 şahıs adli mercilerce tutuklanmıştır. Otodan hırsızlık olayı ile ilgili olarak da 2 şahıs üzerlerinde çaldıkları bin 800 TL para ile suçüstü yakalanmış ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Sahte Cumhuriyet Altını bozduran 2 kişi ise emniyet birimlerince tespit edilip, aynı gün yakalanmışlardır. İlimizde 2 yıl 4 ay 26 gün hapis cezası bulunan 1 kişi, 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan 1 kişi, 1 yıl 11 ay hapis cezası bulunan 1 kişi, 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 1 kişi, 2 yıl 4 ay 10 gün hapis cezası bulunan 1 kişi, toplam 5 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmişlerdir" denildi.

Okul çevrelerinde yapılan uygulamalar kapsamında 10 şahsa para cezası uygulandığı ve 2 şahsa da adli işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, "Muş il merkezi ve ilçelerinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde alınacak tedbirlerle ilgili, okulla ilgili ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması hakkındaki 2018/1980 sayılı Valilik Genelgesi çerçevesinde, ilimiz sınırları içinde okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi için, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, 10 şahıs hakkında okul ile ilişiği olmayıp okul çevresinde bulunmaktan dolayı idari para cezası uygulanmıştır. 2 şahsa üzerlerinden sustalı tabir edilen bıçak bulundurmaktan adli işlem yapılmıştır. Bir internet kafeye, kafe içerisinde yaşı küçük şahıs bulunması nedeniyle idari para cezası uygulanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim