• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Muş’ta Teröre Lanet

Muş’ta Teröre Lanet
Muş'ta, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı saldırılara tepki gösterip birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Muş'ta, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı saldırılara tepki gösterip birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, terör saldırılarını lanetledi. Bu topraklarda kardeşliğin bir günde veya beş yılda oluşmadığının altını çizen Barışan, bu ülkenin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını söyledi.

Saldırılar karşısında herkesin birlik ve beraberlik içerisinde sağduyulu davranması gerektiğini ifade eden Barışan, "Ülkemize, milletimize yapılan bu terör saldırısını STK olarak kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu iç ve dış güçler ne yaparsa yapsın aramıza nifak tohumlarını ekemeyecek. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Ülkemizin kendi vatandaşını koruma sorumluluğu her zaman vardır. Bunu yaparken demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesini arzuluyoruz. Bugün Fransa'da yapılan bir saldırıda Fransa hükümeti ve parlamentosu hangi önlemleri almışsa devletimizden de bu önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Bu topraklardaki kardeşlik bir günde, bir yılda veya beş yılda oluşmadı. Bin yıldır devam eden bu kardeşliği hiç kimse, hiçbir dış güç bozamayacak. Hiçbir dış mihrak bozamayacaktır" dedi.

Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi çağrısında bulunan Barışan, şunları söyledi:

"Doğu ve batıdaki vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını istiyorum. Hükümetten beklentimiz fevri davranmaması, duygusal davranmaması ve daha çok kucaklayıcı söylemlerde bulunması ve bunu da yapacağı icraatlara yansıtmasını istiyoruz. Bu noktada hem güvenlik güçlerimize hem hükümetimize ve devletimizin diğer kurumlarına ne iş düşüyorsa yapmalıdır. Biz de STK olarak kardeşliğin devamı için, birlik ve beraberliğin devamı için gerekeni yapıyoruz."

Herkesin el ele vererek bir olma günü olduğunu kaydeden Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç ise, "28 can kaybı ve 60'ın üzerinde yaralımız var. Biz Kızılay Derneği olarak tarafsız bir kurumuz. Konu vatan, ülke olduğu zaman sonuna kadar tarafız. Bu zalimce, hunharca saldırıyı büyük nefretle kınıyorum. Kınamanın ötesinde ülke evlatlarına, ülke vatandaşlarına teskin ve teselli taleplerini iletirken, onun yanında da yaralılara acil şifa, vefat edenlere de Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Bugün birlik olma, beraber olma günüdür. El ele, kol kola girerek bu yaşadığımız olumsuz tabloyu el birliğiyle atlatacağız. Başka Türkiye yok, bu ülke bizim varlık nedenimizdir. İnsanoğlunun kültürü, kökeni ne olursa ortak paylaşımımız Türkiye Cumhuriyetidir. Hepimize çok geçmiş olsun" diye konuştu.

Terörün dini, milleti, zihniyeti olmadığını anlatan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörün olduğu her yerde kaos ve kaotik ortam vardır. Son dönemlerde ülkemizde ve çevre ülkelerde cereyan eden olumsuz tablo hepimizi derinden yaralamaktadır. Ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, hepimizin el birliğiyle gönül birliği ile bunun karşısında durmamız gerekiyor. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, herkesin menfaatinedir. O yüzden herkes kendi geleceği için, ülkesi için, çocuklarının yarınları için teröre "dur" demesi gerekiyor. Devletin alacağı tedbirlerin yanında vatandaşın göstereceği refleks çok önemlidir. Bize çok büyük sorumluluk düşüyor."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muş Temsilcisi Emrullah Zeki Aktaş da, ülkemizin dün vahim bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Birlik ve bütünlüğümüzü, güvenliğimizi, huzurumuzu bozacak her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tarz oyunlara gelmeyeceğini ifade ediyoruz. Dönem olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Dış güçlerin eylemlerinden dolayı, dış güçlerin olaylarından dolayı ülkemizde birçok terör eylemleri gerçekleşmektedir. Biz Türk, Kürt, Çerkez olarak bundan sonra birbirimize kenetlenmek zorundayız" dedi.

Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı saldırılara şiddetle tepki gösteren Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ise, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ankara ve Diyarbakır'daki bomba olaylarını kınıyoruz. Ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyen dış güçlerin bu işin içinde olduklarını biliyoruz. Biz Türkler olarak eskisinden daha çok birlik beraberliğimizi göstermemiz gereken bir andır. Biz onları kınıyoruz ve şu an bizim birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Bu olayları yapan, terör olaylarını yapan bütün terör gruplarını kınıyoruz. Bütün terör olaylarını şiddetle kınıyoruz ve ülkemizde bunlar ne kadar bu olayları yapmaya kalkarsa bizim birlik ve beraberliğimizin daha fazla olacağına inanıyoruz."

Muş’ta Teröre Lanet

Muş’ta Teröre Lanet

Muş’ta Teröre Lanet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim