• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Muş’ta Okullaşma Oranında Artış

Muş’ta Okullaşma Oranında Artış
Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2015-2016 eğitim öğretim yılı yaş gruplarına göre okullaşma oranında artış yaşandığını söyledi.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2015-2016 eğitim öğretim yılı yaş gruplarına göre okullaşma oranında artış yaşandığını söyledi.

2015-2016 eğitim öğretim dönemi okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsayan örgün eğitim istatistiklerine göre Muş'ta yaş gruplarına göre okullaşma oranları eğitimin tüm kademelerinde artış gösterildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, projelerin ciddi anlamda katkı sunduğunu söyledi. Yaşanan okullaşma oranının en fazla okulöncesinde olduğunu ifade eden Arslan, "Çocukların okula kazandırılması kapsamında yapılan proje ve çalışmalar sonucunda kız ve erkek çocukların okullaşma oranında gözle görülür bir artış söz konusudur. Eğitimin tüm kademelerinde yaşanan artış, okulöncesinde daha yüksektir. Özellikle okulöncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken; paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okulöncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Bilindiği gibi 3 ile 6 yaş arası çocukta pek çok gelişimsel değişmenin yaşandığı yıllardır. Normal gelişim gösteren bir çocuk, 6 yaş civarında pek çok motor becerileri kazanmış, çeşitli fiziksel becerilerini kullanmaya başlamıştır. Bilişsel gelişim açısından ise, fiziksel ve sosyal çevresi ile ilgili yoğun bir bilgi birikimi oluşturmaya ve çevresinde gelişen olayları anlamaya başlamıştır. Buna karşın, okulöncesi yılları çocuğun soyut düşünme yetisinin henüz tam şekillenmediği ve bu nedenle yapılan tüm etkinliklerin somut bir biçimde çocuğun yaparak ve deneyerek öğrenmeyi gerçekleştirdiği yıllardır. Düşünüldüğünde, okulöncesi yılları çocuğun arkadaşları ve öğretmeni ile birebir olarak kuracağı iletişime dayalı konuşma ve dinleme becerilerini geliştirici etkinliklerin ağır bastığı bir üst öğretime hazırlandığı yıllardır" dedi.

Amaçlarının hiçbir çocuğun okul dışında kalmaması olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Arslan, "İlimizde okullaşma oranlarının artışında büyük destek sağlayan Sayın Valimiz Seddar Yavuz'a, okul ortamının iyileştirilmesinde ve her konuda desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek'e, paydaşlarımıza, mesai arkadaşlarıma, okul idarecilerimize, özellikle öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim