• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Muş’ta Öğrencilere Meslek Eğitim Konferansı

Muş’ta Öğrencilere Meslek Eğitim Konferansı
Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi" kapsamında kız öğrencilere...

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi" kapsamında kız öğrencilere meslek eğitim konferansı verildi.

Prof. Dr. Recep Varçın ve Doç. Dr. İbrahim Kısaç tarafından KEP-II kapsamında 8. sınıf öğrencilerine konferans verildi. Kentteki bir otelin restoranında düzenlenen programda, öğrencilere meslek ve sektör ihtiyaçları hakkında bilgiler verildi. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Recep Varçın, KEP-I'in kız çocuklarının okullaştırılmasının arttırılması projesi olduğunu ve KEP-II'nin ise öğrencilerin okula devam oranlarının arttırılması projesi olduğunu söyledi. Proje kapsamında üç temel bileşenin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Varçın, "Birinci bileşen kurumsal kapasitenin arttırılması, ikincisi farkındalık oluşturulması ve kampanyalar, üçüncüsü de rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesidir. Biz üçüncü bileşen kapsamında buradayız. Bu bileşen kapsamında sınıf öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, okul yöneticilerinin rehberlik hizmetlerini güçlendirilmesine yönelik iki defa iki günlük eğitim vereceğiz. Toplamda dört gün sürecek eğitimlerin ikincisi 25-26-27 Mayıs tarihlerinde yine burada olacak" dedi.

Öğrencilere ilgi, kişilik ve meslek eğitimleri verdiklerini belirten Varçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birde velilere ve öğrencilere verdiğimiz eğitimler var, bugün ki eğitimin konusu veliler ve öğrenciler. Öğrenciler açısından daha çok bu çocukların ilgisi nedir? Kişilik yapıları nelerdir? Onlara uygun olan eğitim alanları nedir? Hangi meslekler kendilerine çok daha uygun, buna yönelik envanterimiz olacak. Çocuklara uygulayacağız. Biraz meslekleri tanıtacağız. Burs imkanları nelerdir? Öğrenme fırsatları nedir? Engeller nedir? Bunu nasıl ortadan kaldırabilirler? Buna yönelik bir eğitimimiz olacak. Velilere yönelik de, velilerin çocuklarının ilgisini nasıl tespit edebilirler, gelişimlerini nasıl takip edebilirler, hangi aşamada nelere dikkat etmeleri lazım, o konuda bilgilendirme semineri verilecek ve yine bu konuda envanterler ve kitapçıklar velilere dağıtılacak."

Muş’ta Öğrencilere Meslek Eğitim Konferansı

Muş’ta Öğrencilere Meslek Eğitim Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim