• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Muş’ta lise öğrencilerine seminer

Muş’ta lise öğrencilerine seminer
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Muş'taki lise öğrencilerine seminer verildi.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Muş'taki lise öğrencilerine seminer verildi.

Kariyer Günleri kapsamında öğretmenevinde düzenlenen seminere Vali Seddar Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim görevlileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, öğrencilerden beklentileri anlattı. Bu ülkede yaşayan 79 milyon vatan evladının Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, yüksek yargı mensubu olmaya aday olduğunu söyledi. 79 milyon vatan evladına aynı gözle baktıklarını ve aynı şefkatle kucakladıklarını ifade eden Vali Yavuz, "Yolumuza da bu yönde devam ediyoruz. İşte bizi farklı kılan budur. Biz ne etnik kökenine, ne dini inancına bakmadan insanlara, dünyaya hakkı hukuku haykıran bir devletiz. Bugün yine aynı duruşumuzla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Konuşmasında Ortadoğu'dan örnekler veren Vali Yavuz, "Suriye'de, Irak'ta meydana gelen savaş aslında Haçlı zihniyetinin yansımasından başka bir şey değildir. Bu, İslam toplumunu tamamen parçalamak, küçük küçük topluluklara ayırmak ve sonunda da her zaman olduğu gibi kan ve gözyaşı yaymaya hakim olmaktır. Ama şuna eminiz ki biz onları Türkiye'ye kabul ederken ne Kürtlüğüne ne Araplığına ne Ezidiliğine bakmadık ve bakmayacağız, dün de bakmamıştık, bugün de bakmayacağız. Biz insanı kucaklıyoruz, insanı seviyoruz ve yolumuza bu şekilde devam ediyoruz. O yüzden bu topraklar o kadar kıymetli kutsal topaklar ki bu şehrin valisi olmakla her zaman gurur duydum. Sizler de bu şehirli olmaktan, bu şehirde yaşamaktan gurur duyun" ifadelerini kullandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Dinç ise, "Sınav ve Motivasyon" hakkında öğrencilere konferans verdi. 2015 yılında Nobel Kimya Ödülüne layık görülen Aziz Sancar'ı örnek gösteren Mehmet Dinç, "Aziz Sancar'ın çok güzel bir sözü vardır. Diyor ki "Başarının yüzde 99'u çalışmaktır." Yüzde 1'i dehadır, şanstır ama yüzde 99'u emek vermektir, ter dökmektir" demek istiyor. O yüzden nereye gelmek istiyorsanız isteyin, bilin ki emek vermeden olmaz. İkincisi fedakarlık yapmanız gerekecek. Fedakarlık olmadan olmaz. Canınız bir şeyler yapmak isteyecek, vazgeçeceksiniz, yorulacaksınız devam edeceksiniz. Bir an bıkacaksınız ama yine de devam edeceksiniz. Zaman zaman arkadaşlarınızdan, zevklerinizden, bir şeylerden fedakarlık yapmadan hiçbir yere gitmeniz, hiçbir şeyi başarmanız mümkün değil. Üçüncü olarak, insanlar bir şey istiyorlar ama hemen olsun istiyorlar. Hemen olmayacak, mücadele edeceksiniz, fedakarlık yapacaksınız, adım adım ilerleyeceksiniz ama bugünkü mücadelenizin neticesini 5 sene sonra göreceksiniz. Çiftçi gibi olmak lazım. Tohumu eker, sular, gübreler, ışık almasını sağlar, etrafını yabani otlardan temizler, sonra da bekler. Hiçbir çiftçi yoktur ki sabah tohumu eksin, ertesin gün "hani niye çıkmadı" desin. Derse bile işe yaramaz" dedi.

Daha sonra öğrencilere Hasan Kalyoncu Üniversitesi hakkında bilgilerin yer aldığı çeşitli kitapçıklar dağıtıldı.

Muş’ta lise öğrencilerine seminer

Muş’ta lise öğrencilerine seminer

Muş’ta lise öğrencilerine seminer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim