• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Muş’ta KYK öğrencilerine seminer

Muş’ta KYK öğrencilerine seminer
Muş Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) barınan öğrencilere yönelik seminer verildi.

Muş Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) barınan öğrencilere yönelik seminer verildi.

KYK konferans salonunda düzenlenen "Gelecek nesil bir insan bekliyor" konulu seminere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Düşünce ve Aile Koçu Münir Arıkan konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapın KYK Müdürü Orhan Başak, Kredi Yurtlar Kurumunun bir ailesi olarak burada otelcilik görevi yaptıklarını belirterek, "Ancak bunun yanında bir de eğitim boyutumuz var. Genel müdürlüğümüz bu konuda gerçekten "sadece barınmayla ilgilenin" demiyor. Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi, bilgilerini artırmak için de seminer, farkındalık, konferans, atölye çalışmaları yapmamız için talimat veriyor" dedi.

Milletini, bayrağını, vatanını ve bu coğrafyada yaşayan bütün insanları kucaklayan bir nesil istediklerini aktaran Başak, "Bu nesil de sizin elinizde. Bakın sizler bilim yapmaya gelmişsiniz. Hepiniz çeşitli dallarda eğitim ve öğretim görmek için buraya gelmişsiniz. Ben 11 yıldır buradayım. Gelen öğrencilerin birçoğu bu bölgenin evladı. Ya ailesi çiftçidir ya memurdur veya sağda solda sözleşmeli olarak çalışan işçidir. Babalarınıza, annelerinize sahip çıkmak için, onların yüzünü ak etmek için özellikle sizden beklentim, bu ailelerinizin vermiş olduğu emeği boşa çıkarmayın. Belki çoğunuzun ailesi cebinde 100 lira yok iken "kızım aç kalmasın, kızım harçlıksız kalmasın" diye cebindeki parayı gönderen aileler olabiliyor" ifadelerde kullandı.

Devletin herkese öğrenim kredisi verdiğini hatırlatan Orhan Başak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizler artık ortaöğrenim çağını bitirmişsiniz. Onun için özellikle devletimizin vermiş olduğu imkanları çok iyi kullanmanız gerekiyor. Bu nimetten yararlanalım, ancak vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi, dinimizi sevelim ve bunun için de çaba sarf edelim. Bu ülke hepimizindir. İnanın batarsak hepimiz batarız. Bu coğrafyada Kürt'ü ile Türk'ü ile Laz'ıyla Çerkez'iyle hangi ırktan derseniz deyin, bu ırkların hepsinin pekiştirmiş olduğu bir toplum yaşıyor bu coğrafyada."

Türkiye'nin büyümesini engelleyen Siyonist güçler olduğunu anımsatan Başak, "Bu Siyonist güçleri yıkacak, kıracak, elinin tersini atacak sizlerseniz. Geleceğin nesli sizlersiniz. Bu coğrafyada bu ülkeyi elinizle tutup en iyi seviyeye getirecek olan sizlersiniz. Onun için devletimizle, milletimizle, hükümetimizle ne kadar övünsek azdır" diye konuştu

Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Düşünce ve Aile Koçu Münir Arıkan tarafından "Gelecek nesil bir insan bekliyor" konulu seminer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim