• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Muş’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Muş’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Muş'ta, Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği "vahdet ve kardeşlik" temalı Kutlu Doğum etkinliği yoğun ilgi gördü.

Muş'ta, Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği "vahdet ve kardeşlik" temalı Kutlu Doğum etkinliği yoğun ilgi gördü.

Muş Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, sanatçılarının ilahi ve ezgileriyle devam etti. Büyük bir coşkuyla kutlanan etkinliğe konuşmacı olarak katılan İttihad-ul Ulema âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin, Müslümanlara vahdet ve kardeşlik çağrısında bulundu. İslam düşmanlarının İslam ümmeti üzerindeki hile ve tuzaklarına dikkat çeken Mola Nizamettin Yaçin; Allah, İslam ve Kur'an-ın aleyhinde plan ve tuzak hazırlayanların tuzaklarını başlarına geçireceğini söyledi. İslam ümmetinin, Allah ve peygamberinin etrafında birleşmesi gerektiğini ifade eden Yaçin, "Ey putperestler, ey küfür ve dalalet ehli, Allah'ın dinini ağızlarınızla söndürmek istiyorsunuz. Ama kâfirler ve zalimler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır inşallah. Bu çektiğimiz sıkıntılar, Yahudi, Hıristiyan, komünist ve faşistlerin elindendir. Bize gönderilen bu mübarek din ve rahmet peygamberinden dolayı sevinin. Allah'ın peygamberi bizim için rahmet ve berekettir ki, bugün bununla seviniyoruz. İslam âlemi Allah ve peygamberinin etrafında birleşmedikçe, ümmet içerisindeki bu ateş gittikçe alevlenecek. Allah'ın izniyle peygamber sevdalıları zalim ve kan emicilerin karşısında ittihat ve ittifaklarını birleştirecek ve bu zulmün önünü alacaklar" dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin ise, İslam'ın insanlar arasında oluşturduğu vahdet ve kardeşlik ruhu ile ırkçılığın toplumlar üzerindeki ayrıştırma ve tahribatını anlattı. İslam'ın iman ile geldiğini ve pek çok kavimin kardeşliği ile buluştuğunu kaydeden Şahin, "Müslümanlar kabileciliği, ırkçılığı, rengi, dili bir tarafa bıraktılar İslam oldular. Kalpleri İslam oldu ve o yüzden güçlü oldular. Mazlum bir coğrafyanın halkıyız. Mazlum bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüzyıllardır üzerinde operasyonlar yapılan bir coğrafyada yaşıyoruz. Yüzyıl önce kemalizim eliyle, Türkçülükle bu coğrafyaya kan kusturdu. Bu coğrafyanın İslam'ına kan kusturdular. Bu coğrafyanın Müslümanlığına kan kusturdular. Müslüman Kürt halkına kan kusturdular. Ama yüzyıl sonra, bugünde Apoizim eliyle Kürt halkına acılar yaşatıyorlar. Kürt halkını İslam'dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz Kürtler Müslüman'ız. Biz Kürtlerin dini İslam'dır. Biz Kürtler namusu şeref biliriz. Biz Kürtler namus için ölürüz. Biz Kürtlerin örf ve adedinde namus vardır. Ama bunlar namusu ayaklar altına aldı" ifadelerini kullandı.

İman kardeşliğinde vahdetin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Müslüman Kürtlere acılar yaşatılmak isteniyor. Ama buna karşılık Kürtler İslam üzerinde peygamberin izinde bütün ümmetin diğer unsurlarıyla vahdetin yanında olacaklar. İslam kardeşliğinin yanında olacaklar. Kendimize geleceğiz, İslam'ın özünde Resulullah (sav)'ın bize getirdiği iman kardeşliğinde vahdetimizi oluşturmak zorundayız. Yoksa birbirimize düşersek, ayrılığa dişersek, ırkçılığa düşersek, bizi yem olarak görmeye devam edecekler" şeklinde konuştu.

Program daha sonra sanatçıların seslendirdiği ilahi-ezgi ve Molla Mahfuz Ural'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Muş’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Muş’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Muş’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Muş’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim