• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Muş’ta Kep-ıı Semineri

Muş’ta Kep-ıı Semineri
Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi" kapsamında yeni atanan öğretmen...

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (KEP-II) Projesi" kapsamında yeni atanan öğretmen ve yatılı bölge okulu (YBO) müdürlerine seminer verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kız çocuklarının okula devamının sağlanması için yeni atanan rehberlik araştırma merkezi (RAM), halk eğitimi merkezi ve milli eğitim müdürlüğü personeline KEP-II kapsamında "İletişim Becerilerinin Arttırılması" eğitimi verildi. Kentteki bir otelin restoranında düzenlenen eğitimde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, öğrencilerin okula kazandırılmasının hem kendileri için hem de öğretmen ve idareciler için önemli olduğunun altını çizdi. Çocukların dünyalarını aydınlatmak için yaşadıklarını belirten Cevdet Arslan, "Tabii ki tüm öğrencilerimiz önemlidir, ama kız öğrencilerimiz daha önemlidir. Hani bir söz vardır; "bir evde baba eğitimliyse 1 kişi eğitimlidir. Anne eğitimliyse tüm aile eğitimlidir', dolayısıyla ailenin eğitimli olması topluma yansıyacaktır. Toplumun eğitimli olması ülkenin eğitimdeki gelişmesine katkı sağlar. Bizim YBO'larda, pansiyonlu okullarda 12 bine yakın öğrencimiz var. Bunun 5 bini YBO'larımız da, diğer kısmı liselerimizde kalmaktadır" dedi.

4+4+4 sistemiyle çocukların 6 yaşında okula başladığını ve 10 yaşında ilkokulu bitirip ortaokula geçtiğini ifade eden Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belki bu çocuk pedagojik anlamda aileden ayrılamaya müsait olamayabilir, ama o anlamda biz her türlü alternatifi sağlıyoruz. Bugün ki konumuz iletişim dersi. Sizlerin okula gelen çocuklarımıza hem fiziki anlamda, hem de iletişim anlamında her türlü imkanı sağlayıp çocuklarımızın ev ortamını tamamlaması gerekir. Bu anlamda sosyal-kültürel alanı biraz daha genişletelim. Çocuklar sadece sınıf ve yatak odasıyla kısıtlanmasın. Çocuklar buralarda sosyal alanları yaşasınlar, deşarj olsun. İnşallah çocuklarımız her türlü imkana sahip olacak ama iletişim çok önemli. Çocuk okulu sevdiği zaman gidip çevresine, ailesine anlatacak. Bu da sizlerin iletişim becerisi anlamında çok önemli. Bu toplantımızın verimli olmasını diliyorum. İnşallah sonucunu da alacağız."

Arslan'ın konuşmasının ardından katılımcılara sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı.

Muş’ta Kep-ıı Semineri

Muş’ta Kep-ıı Semineri

Muş’ta Kep-ıı Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim