• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması
MUŞ (İHA) – Muş'ta yaklaşık bir buçuk aydır karla mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdüren belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması...

MUŞ (İHA) – Muş'ta yaklaşık bir buçuk aydır karla mücadele çalışmalarını kesintisiz sürdüren belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz hizmetlerini sürdürüyor.

İlk olarak ana caddeler ile vatandaşların yoğun kullandığı yolları temizleyen ekipler, daha sonra ara sokaklarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekipler, kardan arındırılan yollarda tuzlama çalışması başlatarak, vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli önlemi alıyor. İş makinelerinin yanı sıra kar küreme ekipleri de vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kaldırımlardaki karı temizliyor.

Gece gündüz ekiplerle beraber cadde ve sokaklardaki çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Feyat Asya, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Bu yıl kış mevsiminin geçmiş yıllara oranla çok çetin geçtiğini vurgulayan Başkan Asya, "Yılbaşından itibaren kenti etkisi altına alan kar yağışı ile birlikte tüm ekiplerimizi seferber ettik. Yaklaşık 1,5 aydır karla mücadele çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Yoğun kar yağışının ardından başlatmış olduğumuz çalışmalarla kentteki bütün bölgelerin sorunlarını giderdik. Ancak hafta sonu aralıksız yağan kar yağışı ile birlikte tüm bölgelerde yeni bir çalışma başlattık. Öncelikle ana güzergahların temizlenmesi için ekiplerimizi yönlendirdik. Allah'ın izniyle en kısa sürede bütün mahallelerimizdeki sorunları gidereceğiz" dedi.

Yol kenarlarında park edilen araçların çalışmaları engellediğini söyleyen Başkan Asya, "Karla mücadele çalışmalarımız sırasında yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yol kenarlarında rastgele park edilmiş araçlardır. Bir bölgede çalışma başlatmadan önce zabıta ekiplerimizi o yolda gerekli tedbiri alması için yönlendiriyoruz. Gerekli anons ve uyarılara rağmen bazen birkaç araç yüzünden saatlerce çalışmalarımız aksıyor. Bu konuda araç sahiplerinin anlayış göstermesini bekliyoruz. Bir araç yüzünden birçok vatandaşımıza hizmet götürmekte gecikiyoruz" şeklinde konuştu.

Çatılarda oluşan sarkıtlar konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Asya, gün içerisinde havaların ısınması ile çatılarda tehlike oluşturan kar ve buz kütlelerinin temizlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim