• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Muş’ta işyeri açılışı

Muş’ta işyeri açılışı
Muş Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet yürüten BOSCH Car Araç Bakım Servisi ile Gümüşhanlar Çelik Kapı Fabrikasının ikinci üretim bandının açılışı...

Muş Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet yürüten BOSCH Car Araç Bakım Servisi ile Gümüşhanlar Çelik Kapı Fabrikasının ikinci üretim bandının açılışı yapıldı.

Sanayi sitesindeki açılışlara Vali Seddar Yavuz, İl Müftüsü Alettin Bozkurt ile davetliler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, teşvik paketine değindi. Bu konuda Muş'un daha hareketli günler yaşadığını ifade eden Vali Yavuz, "Hükümetimizin bölgemize ilişkin yatırımların geliştirilmesi ve teşvik edilmesine ilişkin önemli çalışmaları var. Bu konuda Muş çok daha hareketli günler yaşayacaktır. Bununla ilgili çok sayıda firma Valiliğimize müracaat ediyor. Biz de onları Kalkınma Bankasıyla irtibatlandırıyoruz. Örneğin, yakın zamanda vagon fabrikası kurmak üzere bizlerle görüşenler oldu, itfaiye aracı yapım işleri ile ilgili olarak görüşenler var. Devletimizin özellikle fabrika yapılması, arsa temini, işletme kredisi hatta fabrikasını batı illerinden ilimize taşıyacaklara, fabrika taşıma ücretleri gibi birçok teşvikleri mevcut. Bu teşvikleri halkımıza, iş adamlarımıza anlatıyoruz. Kasım ayının ikinci haftasında da İstanbul'da özellikle Tekstil İhracatçıları Birliği başta olmak üzere iş adamlarımızla bir araya geleceğiz. Bu buluşmada da Muş'un fırsatlarını kendilerine anlatacağız. Bugün Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenecek toplantıda da yatırımcılarımıza AR-GE destekleri ile diğer destek ve teşvikler hakkında bilgilendireme yapacağız. Burada ikinci bandını hizmete sunduğumuz bu işletmede makinelerin işletme sahiplerince tasarlanması ve kurulması çok büyük önem arz ediyor. Bu yatırımı yapan ve yenilikçi fikirleri hayata geçiren işletme sahiplerini tebrik ediyorum. Yatırım yapacak diğer müteşebbislerimize de örnek teşkil etmesini umuyorum. Tekrar hayırlı bol kazançlar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Açılışın ardından işletmeleri gezen Vali Yavuz, işletme sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Muş’ta işyeri açılışı

Muş’ta işyeri açılışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim