• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD-II programının tanıtımı yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD-II programının tanıtımı yapıldı.

Muş Öğretmenevi'nin konferans salonunda düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yatırımcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, IPARD-II programı hakkında bilgi verdi. TKDK Muş İl Koordinatörlüğü'nün geçen yıl yapmış olduğu çalışmalara da değinen Turan, şimdiye kadar 300 milyon TL tutarında projelerin yatırımcılar tarafından kurumlarına sunulduğunu ifade etti. 2015 yılı sonu itibari ile 300 istihdam sağlanarak 46 işletmenin üretime başladığını kaydeden TKDK İl Koordinatörü Turan, "Toplumsal refahın gerçekleşmesi ve topyekûn bir kalkınmanın sağlanması, yerelde üretim sektörlerinin koordineli bir şekilde çalışması ile mümkün olabilmektedir. Hükümetimizin kırsal kalkınma hamlesi ile beraber çok daha önemli bir duruma gelen TKDK, ilde çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmektedir" dedi.

IPARD-II programı kapsamında projelerin çok daha özenli bir şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Turan, "IPARD programlarının sayısı arttıkça bütçe azalacak. Bütçe azaldıkça da projeler Ankara'da yarışmaya girecek. Dolayısıyla bu programda hazırlanacak projeler daha dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Muş, bu desteklerden mahrum kalmamalıdır. TKDK, direkt kamuya yatırım yapan bir kurum değildir. Özel sektörlere verdiği desteklerle kamuya dolaylı bir şekilde olumlu etkileri olan bir kalkınma kurumudur. Özel sektörlere yapılan yatırımların ülke ekonomisine, işsizliğin azalmasına, kaliteli üretimlerin olmasına vesile olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Muş Valisi Seddar Yavuz ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son 10 yılda sessiz ve çok büyük bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu devrim ilk önce ekonomik bir devrimdir. Türkiye bugün fikri ve projesi olan herkesin fikrini ve projesini gerçekleştirebileceği bir ekonomik güce sahiptir. IPARD-II kapsamında yaklaşık 3 milyar TL civarında bir para hibe olarak dağıtılacaktır. Bunları düşündüğümüzde zaman geçmişle kıyasladığımızda nerden nereye geldiğimizi çok daha iyi görüyoruz. Muş olarak önümüze dikkatli bir şekilde bakmak zorundayız. Nüfusumuzun yüzde 60'ı halen daha kırsalda yaşıyor. Bu nüfusun yüzde 80'e yakın bir kısmı şehirlerde yaşayacak dolaysıyla kırsaldan kente doğru bir göç oluşacak, bizim bu göçü kaldırabilmemiz, bu göçü sanayi kuruluşlarında çeşitli hizmet sektöründe istihdam edebileceğimiz tedbiri almalıyız. Aksi takdirde şehirlerimiz yaşanmaz hale gelebilir. Muş ilinin az gelişmiş gibi görünmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi halen kırsal nüfusun çok yukarıda olmasıdır. IPARD-II ve IPARD-I de uyguladığımız yöntem, özellikle tarımsal ve kırsal potansiyeli en iyi şekilde kullanmak ve bunları üretime, istihdama dönüştürmek, en büyük hedeflerimizden bir tanesidir. Biz sadece tarımsal ve kırsal kalkınma koordinatörlüğü aracılığıyla değil DAKA gibi Avrupa Birliği'nin çeşitli fonlarıyla da yine yatırım teşviklerini de bu faaliyetle yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Ipard-ıı Programının Tanıtımı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim