• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Muş’ta Ipard Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Muş’ta Ipard Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu...

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü'nün işbirliğiyle 2016 yılına ait eğitim, tanıtım ve bilgilendirme toplantıları Hasköy ve Korkut ilçelerinde gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın IPARD Programı; Eğitim, Yayım Hizmetleri Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Hasköy ve Korkut ilçelerinde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. Yapılan toplantılara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Abdülhak Aydoğdu ve Tekniker Süheyl Öztürk, TKDK Muş İl Koordinatörlüğü uzmanları Mehmet Genç, Yakup Başaran ve Erkan Tamtürk ile Korkut ve Hasköy İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri katıldı. TKDK Muş İl Koordinatörlüğü uzmanlarının bilgilendirme sunumu yaptığı toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlara kurumu tanıtıcı kitapçıklar dağıtılması sonrasında kurumu tanıtıcı görüntüler izlendi. Toplantıda IPARD II ile yeniden güncellenen program hakkında vatandaşlara bilgi verildi. IPARD II'ye yeni eklenen sektörler, hibe oranlarındaki artış, başvuru sahiplerinin bilmesi gerekenler katılımcılara aktarıldı. Bilhassa süt inekçiliği ve besicilik proje başvurularının son günü olduğu hatırlatıldı. IPARD I'de kurumun tanınırlığı az iken proje almak için yoğun çaba sarf edildiği, ancak IPARD II ile birlikte kuruma yönelik başvuruların artış gösterdiği, bu nedenle sınırlı bütçenin kullandırılması hususunda sıralama kriterlerinin kazandığı önem vurgulandı.

Sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Kurumdan daha önce hibe desteği alan Cüneyt Balkaya söz alarak, "İşin ehli olmak ve proje sürecinin ciddiyetinin farkında olmak şartıyla tüm girişimcileri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na proje sunmaya davet ediyorum. Yenilenen haliyle yüzde 70'e varan hibe oranları güzel bir destek. Yeter ki memleketimizin de hayrına olacak bir yatırım ortaya konulsun" dedi.

Kurum; Varto, Hasköy ve Korkut'un ardından gelecek hafta da Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde bilgilendirme toplantılarına devam edeceği belirtildi.

Muş’ta Ipard Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Muş’ta Ipard Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Muş’ta Ipard Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim