• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Muş’ta İnşaat Denetimi

Muş’ta İnşaat Denetimi
MUŞ (İHA) – Muş Belediyesi ekipleri, havaların ısınması ile başlayan inşaat sezonunda yeni yapılacak olan yapıların denetimine başladı.

MUŞ (İHA) – Muş Belediyesi ekipleri, havaların ısınması ile başlayan inşaat sezonunda yeni yapılacak olan yapıların denetimine başladı.

Muş Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve şehrin kötü görünümünü engellemek için yapı denetimlerini sürdürüyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, inşaat denetiminin yanı sıra çalışma alanındaki malzemelerin yayalara engel olmaması için gerekli uyarılarda bulundu. Mevcut imar plan notlarının meclis kararı ile revize edilmesi ile kenti modern bir görünüme kavuşturmak için çaba gösterdiklerini belirten Muş Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, sıkı takiple kaçak yapılaşmanın da önüne geçerek, çirkin görüntü ve deprem riskini azaltmayı amaçladıklarını söyledi. İlgili birim müdürleri ve teknik personellerle yapımına başlanan inşaatları denetlediklerini belirten Özaslan, yapılan incelemelerde binaların ruhsatlarının yanı sıra imar planına uygun olup olmadığının gözden geçirildiğini kaydetti. Özaslan, "İmar planına aykırı olan binalar zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Ruhsatsız ve kaçak yapıları engellemek için denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Belediyeden izin alınmadan başlatılan binalara asla müsaade etmeyeceğiz. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için her türlü tedbiri aldık" dedi.

Yaşanılabilir bir Muş için belediye olarak sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerini kaydeden Özaslan, "Onaylı imar planına ait plan notları ile ilgili uygulamada yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için meclisimiz, belediyemiz teknik ekipleri, imar komisyonu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin birlikte yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda imar plan notlarında revize kararı aldık. Bu kararı alırken ilimizi daha iyi bir geleceğe taşımayı hedefledik. Almış olduğumuz bu karar ile çarpık yapılaşma sonucu ilimizin betonlaşmasını engellemek ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin artırılmasını amaçlayarak bundan sonra imar planımızda sosyal alanların arttırılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Özarslan, "Mevcut evlerinin yerine yeni ev yapacak olan veya arsası üzerinde ev yapacak olan vatandaşlarımızdan ricamız; belediyemizden onay almadan inşaat çalışmalarınızı başlatmayın. Aynı şekilde müteahhitlerle anlaşarak mevcut evlerini satan vatandaşlarımız ilgili birimimizden gerekli izni almadan evlerini yıktırmasınlar. Bu tür çalışmalara müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isterim. Biz vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Onların da bu konuda bizlere destek vermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Muş’ta İnşaat Denetimi

Muş’ta İnşaat Denetimi

Muş’ta İnşaat Denetimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim