• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Muş’ta ‘Gözümde Mutluluk’ Projesi

Muş’ta ‘Gözümde Mutluluk’ Projesi
Muş Fotoğraf Sanatı Derneği (MUFSAD) tarafından hazırlanan "Gözümde Mutluluk" projesi ile öğrenciler fotoğrafla buluşuyor.

Muş Fotoğraf Sanatı Derneği (MUFSAD) tarafından hazırlanan "Gözümde Mutluluk" projesi ile öğrenciler fotoğrafla buluşuyor.

Muş'ta faaliyet yürüten MUFSAD, öğrencilere fotoğraf sevgisini aşılamak için "Gözümde Mutluluk" adlı fotoğraf projesini okullarda hayata geçirmeye başladı. Proje kapsamında ilk olarak Mehmet Zafer Çağlayan Ortaokulu öğrencilerine fotoğraf makinesi dağıtıldı. Düzenlenen projeyle her hafta 3 okulda rehber öğretmenler tarafından belirlenen öğrencilere 5 gün boyunca fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekme fırsatı verilecek.

Projenin amacının öğrencilere fotoğraf sanatı sevgisi kazandırmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Sezgin Yalçıner, çocukların gelişimine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Hazırlanan projeyle çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Yalçıner, "Muş Fotoğraf Sanatı Derneği olarak çocuklara fotoğraf sevgisini aşılamak için "Gözümde Mutluluk" adlı fotoğraf projesi adı altında bir yarışma düzenlemeyi planlıyoruz. Bir çocuğun dünyaya bakışı, özgür ve sınırsızdır. Çekilen fotoğraf karelerindeki her şey çocukların kendi dünyalarına ait ve sadece onlara özeldir. Yetişkinlerin dünyasının fotoğraflara yansıdığı karelerle çocuklarınkiler farklıdır. Bu karelerde onlarla ilgili birçok şey yakalayabilirsiniz" dedi.

Çocuklara fotoğraf sevgisini aşılamak istediklerini kaydeden Yalçıner; "Görsel algılarını güçlendirmek, farklılıkları ve detayları daha iyi görerek, dikkat süreleri arttırıp, düşünme, odaklanma ve kurgulama becerilerini geliştirmek ve estetik bakış açısı kazandırmaktır. Fotoğraf eğitimi çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimine katkıda bulunur. Görsel algıları güçlenir. Farklılıkları ve detayları daha iyi görürler. Dikkat süreleri artar. Düşünme, odaklanma ve kurgulama becerileri gelişir. Estetik bakış açısı kazanırlar" ifadelerini kullandı.

Yalçıner, öğrenciler tarafından çekilen fotoğrafları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergileyeceklerini belirterek, "Dernek olarak düzenlediğimiz yarışma tabanlı projemize ortaokul öğrencileri katılabiliyor. Öğrenciler tarafından çekilen fotoğraflar profesyonel bir jüri tarafından derecelendirilecek ve dereceye giren fotoğraflar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergilenecek. Düzenlenen sergide dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir. Projemiz kapsamında okullarda kısa bir eğitim verilecek. Toplamda 20 merkez 2 pilot köy okulu olmak üzere toplam 22 okulda projemizi gerçekleştireceğiz. Her okula 3 fotoğraf makinesini 5 gün boyunca vereceğiz ve rehber öğretmenler eşliğinde seçilecek 3 öğrenci 5 gün boyunca makineleri kullanacak ve mutluluk fotoğraflarını çekecekler" şeklinde konuştu.

Muş’ta ‘Gözümde Mutluluk’ Projesi

Muş’ta ‘Gözümde Mutluluk’ Projesi

Muş’ta ‘Gözümde Mutluluk’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim