• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Muş’ta ‘Gazetecilik Eğitimi’ Projesi

Muş’ta ‘Gazetecilik Eğitimi’ Projesi
Muş Gazeteciler Cemiyeti, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) 2015 yılı teknik destek eğitimi kapsamında "Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi"...

Muş Gazeteciler Cemiyeti, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) 2015 yılı teknik destek eğitimi kapsamında "Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi" projesinin eğitimlerine başladılar.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın konferans salonunda düzenlenen proje eğitimlerine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muş Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Fuat Özkan, yerel ve yaygın basın mensupları katıldı. "Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi" projesinin açılış konuşmasını yapan Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin'in Muş'a gelmesinden onur duyduklarını söyledi. Yerel basın bir ilin sorunlarının ortaya çıkarılması ve çözümüne yönelik önerilerde bulunması, tanıtımında ve yatırım ortamının promote edilmesinde önemli aktörlerden birisi olduğunu ifade eden Özbey, "Bu sebeple bugün burada yerel basına yönelik gazeteci ve toplumda üstlendiği görev, gazetecilikte etik, haber ve kaynak araştırma konuları, haber yazmada anlatım teknikleri, uygulamalı haber yazma, röportaj ve röportaj yapma teknikleri, yerel ve ulusal medyada haber yazma, ekonomi, diploması, kültür alanlarında muhabirlik, haber yazma teknikleri, önemi ve başarılı uygulama örneklerini paylaşacağız" dedi.

Her alanda olduğu gibi medya alanında da eğitilmiş iş gücüne duyulan ihtiyacın giderek arttığını kaydeden Özbey, "Özellikte bu meslekte gazetecilik alanın eğitim görmüş olmanın bir ön şart olarak kabul edilmeyişi, hatta ilköğretimden üniversiteye kadar farklı düzeyde eğitim görmüş kişilerin bu alanda çalışıyor olması önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. İlimizde de gazetecilik mesleğini daha iyi kavramak ve uygulamak için bugün burada bizleri kırmayıp İstanbul'dan gelen çok değerli hocamız Sayın Prof. Dr. Suat Gezgin ve bana bu mesleği öğreten ustam Sayın Faruk Aktaş'a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yerel medyanın güçlendirilmesi kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan eğitim konusunda bizlere verdiği teknik destekten dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan'ın yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, gazetecilik geçmişi ile ilgili bilgiler vererek, yerel ve yaygın gazeteciliğin önemine değindi. Türkiye'de özellikle iletişim fakültesi sayısının çok fazla olduğunu vurgulayan Gezgin, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile yapılacak olan dekanlar toplantısında birçok sorunu dile getireceklerini söyledi. Yerel gazetecilerin soru ve sıkıntılarını dinleyen Gezgin, yapılacak olan dekanlar toplantısında bunları dile getireceğinin altını çizdi.

Gazeteci Faruk Aktaş ise, özellikle TUİK tarafından açıklanan yaşam endeksinde Muş'un en son sırada yer almasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra soru-cevap şeklinde projenin bir günlük eğitimine son verildi.

Muş’ta ‘Gazetecilik Eğitimi’ Projesi

Muş’ta ‘Gazetecilik Eğitimi’ Projesi

Muş’ta ‘Gazetecilik Eğitimi’ Projesi

Muş’ta ‘Gazetecilik Eğitimi’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim