• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Muş’ta Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Muş’ta Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlatın "Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askerin sözlerine...

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlatın "Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askerin sözlerine dikkat çekerek, "Söyleyeceğin bir şey var mı? Ailene bir mesajın var mı?" diyorlar. "Bizi beklemesinler" diyor. Bu çok kolay, her ordu mensubunun, "askerim" diyen başka milletlerin erlerinin ya da ordu mensubunun söyleyeceği laf değildir. Bu, ancak bizim Mehmetçiğimizin söyleyeceği bir laftır" dedi.

Şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratı verildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, kamu kurum amirleriyle şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

"Bu vatan kolay alınmadı"

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, konuşmak için zor bir an olduğunu söyledi. Vatanın kolay kurtulmadığını ifade eden Vali Aziz Yıldırım, "Geçmişimizden bu tarafa 1071 Sultan Alparslan Han'ın askerlerinin şehit olduğu dönemden bu tarafa, bu vatanda çok şehit verildi, çok gazi olundu. Bundan sonra da olunacak. Vatan, millet düşmanları şunu bilsin ki, hiçbir zaman bu milleti diz çöktüremeyecek. Gerek bu vatanın içerisinde olsun, gerekse bu vatanın bekası için bu vatanın sınırları dışında olsun, kahraman ordumuz aynen ecdadımızın olduğu gibi şehit olmayı göze alarak, güle oynaya hem de kınalı kuzular gibi bugün Afrin'de mücadele ediyor, Suriye topraklarında mücadele ediyor. Ne için mücadele veriyor? Öncelikle bu vatanın bekası için, bu milletin devamı için mücadele veriyor. Şehit olmayı göze alıyor. Hem de bunu seve seve yapıyor. Daha dün belki hepiniz gördünüz. İlk gün Afrin'e giren bir genç kardeşimizin tankın üzerinde söylediği sözler. "Ne zaman döneceksin?" diyorlar. "Bizi beklemeyin" diyorlar. "Nereye gidiyorsunuz?" diyorlar. "Kızıl Elma'ya" diyor. Kızıl Elma büyüklerimizin, liderlerimizin, önderlerimizin, devlet başkanımızın gösterdiği hedeftir. Tam tamına belirlenmiş bir yer olmayabilir ama hedeftir. "Söyleyeceğin bir şey var mı? Ailene bir mesajın var mı?" diyorlar. "Bizi beklemesinler" diyor. Bu çok kolay, her ordu mensubunun, "askerim" diyen başka milletlerin erlerinin ya da ordu mensubunun söyleyeceği laf değil. Bu ancak bizim Mehmetçiğimizin söyleyeceği bir laftır. Bunu herkes söyleyemez. Onun için herkes de şehit olmuyor zaten. Bizim Mehmetçiğimizden oluyor şehit" dedi.

"Bu milleti bölemeyecekler, bu vatanı ele geçiremeyecekler"

Ülkeyi diz çöktürmeye çalışan bir takım bedbahtların olduğunu vurgulayan Vali Yıldırım, "Zaten belki de bizleri diz çöktürmeye çalışan bir takım bedbahtlar, öyle olacağını zannedenler küplere biniyor, bu yüzden deli oluyorlar. "hala yapamadık" diye. Yine inşallah Allah'ın izniyle de yapamayacaklar. Hiçbir zaman bunu başaramayacaklar. Bu milleti bölemeyecekler, bu vatanı ele geçiremeyecekler. Çünkü biz biriz, birlikteyiz, hep beraberiz. Bu vatan için, bu millet için canımızı da veririz, gazi de oluruz hiç önemli değil yeter ki yarınlarımıza özgür bir Türkiye bırakalım, yeter ki yarınlarımıza özgür bir şekilde bu topraklar üzerinde yaşayacak gençlerimizi, çocuklarımızı bırakalım. Önemli olan bizim için budur. Tabi ki burada bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennettir inşallah. Ama biz yine de cennet olsun diye de dua ediyoruz. Gazilerimize, gazi olup da vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün gazi olarak aramızda yaşayan kardeşlerimize, hatta büyüklerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Ben bir istiklal gazisinin torunuyum. Benim rahmetli dedem de İstiklal Savaşı gazisi beratı ve madalyası bende, gururla taşıyorum. Afrin'de de dün öğrendik bir şehidimiz var, Ankaralı bir şehidimiz. Allah onun da mekanını cennet eylesin, ailesine hayırlı sabırlar ihsan etsin ve geride kalanlara hayırlı uzun ömürler versin. Rabbim ordumuzu, bütün Mehmetçiklerimizi erinden subayına kadar bütün çalışanları, gayret edenleri, başkomutanımızı Allah muhafaza eylesin. Tabi ki şehitlerimize ve gazilerimize, şehit ve gazi olmak için gayret edenlere de buradan diyoruz ki iyi ki varsınız. Rabbim hayırlar ihsan etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

Törende, 2016 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Yücel Kurtoğlu'nun anne ve babası ile 15 Temmuz Gazisi Sedat Ergün'e "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" Vali Aziz Yıldırım tarafından verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim