• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Muş’ta ‘Deprem Standı’ Kuruldu

Muş’ta ‘Deprem Standı’ Kuruldu
Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle "Deprem Standı" kuruldu.

Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle "Deprem Standı" kuruldu.

Valilikte kurulan stantta, vatandaşlara deprem öncesi ile deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler aktarıldı. Standı ziyaret eden vali yardımcıları Zeliha Uyan ve Ercan Öter, stantla ilgili AFAD ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, depreme dikkat çekti. Afetlere hazırlıkta önemli iki konu olduğunu ifade eden Zeliha Uyan, bunların afetler hakkında bilgi sahibi olmak ve afetler sırasındaki doğru davranış şekillerini öğretmek olduğunu söyledi. Ülkemizde sıklıkla deprem, heyelan, sel ve çığ düşmesi gibi afetler sırasında yapılması gereken doğru davranış şekillerinin farklı olduğunu ifade eden Zeliha Uyan, özellikle deprem konusuna çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Zorunlu deprem sigortasına da dikkat çeken Vali Yardımcısı Uyan; "Zorunlu deprem sigortası yaptırmakla, devletin bütçe imkanlarıyla ilişkili olmaksızın, maddi kayıpları derhal telafi eden somut bir güvence almış olacaksınız. Kendi eviniz depremden etkilenmezse bile ödeyeceğiniz küçük miktardaki sigorta primleri, evi hasar gören afetzedelere yapılacak tazminat ödemelerinde kullanıldığından, sosyal dayanışmanın gereğini en güzel şekilde yerine getirmiş olacaksınız" dedi.

Kurum olarak vatandaşlara deprem ve afet anlarında çalışma programlarını, afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gerekenleri anlattıklarını ifade eden AFAD Müdür Vekili Ramazan Aktaş ise, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri nedeniyle valilikte stant açtıklarını söyledi. Aktaş, "Standımızın amacı halkı depremler ve doğal afetler hakkında bilgilendirmek. Doğrusu, olası bir deprem esnasında yapılması gereken önlem ve tedbirler, deprem öncesi ve sonrası yapılacaklar hakkında broşür ve slayt gösterilerimizle olabildiğince insanlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu etkinliğimizin dışında üç yerde daha stant açacağız. Amacımız deprem bilincini halkımıza verebilmek, bu konuda halkımızı bilgilendirmektir" diye konuştu.

Muş’ta ‘Deprem Standı’ Kuruldu

Muş’ta ‘Deprem Standı’ Kuruldu

Muş’ta ‘Deprem Standı’ Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim